Κερδίζει Ρεάλ και έφυγε για πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Αυτό που πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζε από πολύ δύσκολο ως σχεδόν ανέφικτο είναι έτοιμος να κάνει πράξη ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Ρεάλ στο sold out από το πρωί της Τρίτης ΟΑΚΑ (21:00, Novasports 2) με στόχο τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός με μία νίκη, είτε απέναντι στη «βασίλισσα» είτε κόντρα στην Μπουντούτσνοστ την επόμενη εβδομάδα, θα είναι σίγουρα στους «8». Αν κάνει το 2/2, τότε θα είναι έκτος, εκτός κι αν κάνει το ίδιο η Μπασκόνια που αντιμετωπίζει την Εφές εντός και την ΤΣΣΚΑ εκτός. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά σενάρια που του χαρίζουν την πρόκριση ακόμη κι αν κάνει δύο ήττες.

Φυσικά στο μυαλό του Ρικ Πιτίνο και των παικτών του είναι μόνο η νίκη, που αν έρθει θα είναι η έβδομη σερί. Ο Αμερικανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και περιμένει από την ομάδα του να συνεχίσει την πρόοδο των τελευταίων εβδομάδων.

Η Ρεάλ έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τη δεύτερη θέση, καθώς χρειάζεται νίκες επί Παναθηναϊκού και Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη και ταυτόχρονα η ΤΣΣΚΑ να χάσει στην έδρα της Χίμκι και από την Μπασκόνια στη Μόσχα. Ο Πάμπλο Λάσο πάντως περιμένει την αντίδραση των παικτών του μετά τις ήττες από Μπασκόνια στη Βιτόρια για την Ευρωλίγκα και εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα για την ACB. Εκτός μάχης είναι ο Γκαμπριέλ Ντεκ και ο Φελίπε Ρέγες, αλλά μάλλον επανέρχεται ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), ο Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία) και η Άνε Πάντερ (Γερμανία).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις