Αναδιάρθρωση: Προθεσμία Βασιλειάδη σε ΕΠΟ ως τις 5/4 και μετά… νόμος!

Σημαντική εξέλιξη υπήρξε την Πέμπτη (28/3) σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Η ΕΠΟ απέστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη την απόφαση που είχε λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή από τον περασμένο Αύγουστο, η οποία αφορά τη νέα δομή των πρωταθλημάτων, τη μείωση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε 14 και φυσικά το πόσοι υποβιβάζονται και πόσοι προβιβάζονται.
Εκείνος με την σειρά του, έπραξε αυτό που είχε προαναγγείλει από χθες: Απέστειλε στην ΕΠΟ το σχέδιο της τροπολογίας που αφορά την ίδρυση της Super League 2 και την καλεί να εκφράσει τις όποιες αντιρρήσεις της.
Της επισημαίνει δε, πως αν δεν έχει απαντήσει ως την Παρασκευή 5 Απριλίου, τότε «τεκμαίρεται η σιωπηρή αποδοχή εκ μέρους της ομοσπονδίας και θα προχωρήσουμε άμεσα στην νομοθέτηση της τροπολογίας».
Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, είτε απαντήσει η ΕΠΟ είτε όχι, η τροπολογία θα πάρει οριστικά τον δρόμο της για την Βουλή προκειμένου να θεσμοθετηθεί η Σούπερ Λιγκ 2.

Συνάντηση Βασιλειάδη-Φούσεκ
Πέραν των παραπάνω εξελίξεων, ο Γιώργος Βασιλειάδης δέχτηκε την Πέμπτη (28/3) στο γραφείο του τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που έχει τοποθετήσει η FIFA στην ΕΠΟ, Πέτρ Φούσεκ.
Η συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος ωστόσο ήταν ενήμερος.
Ο Τσέχος υπερ-σύμβουλος, ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού για τις εξελίξεις σχετικά με το VAR και ειδικότερα για το θέμα του κτιρίου που ήδη βρέθηκε και θα στεγάσει το κεντρικό σύστημα.
Επίσης, συζήτησαν για τα τελευταία κρούσματα βίας, με τον Πετρ Φούσεκ να δηλώνει προβληματισμένος και να ενημερώνει τον υφυπουργό πως έντονος προβληματισμός για το θέμα υπάρχει και σε FIFA/UEFA!
Τέλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε τον Τσέχο και για τις ενέργειές του σχετικά με την αναδιάρθρωση.
Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις