Αρβανίτης: Φέτος θα φτάσουμε στην πηγή και θα πιούμε νερό

Μετά από ένα χρόνο λόγω της γνωστής τιμωρίας του, ο Δημήτρης Αρβανίτης επιστρέφει στην ενεργό δράση και πλέον θα μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Όλη την περσινή σεζόν ο έμπειρος αμυντικός προπονούταν…

με τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια.
Φέτος διεκδικεί με αξιώσεις θέση βασικού, αφού η τεχνική ηγεσία μπορεί να ποντάρει στις ικανότητές και την εμπειρία του. Ο 35χρονος στόπερ μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την επιστροφή του στην ενεργό δράση και το στόχο του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά, μας είπε:
Για τον φετινό στόχο του Ολυμπιακού: «Όλοι όσοι είμαστε αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό Βόλου, έχουμε ως στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Ειδικά φέτος πρέπει να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, αλλά και όταν χάνουμε αυτό να γίνεται έχοντας ψηλά το κεφάλι».
Για την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από ένα χρόνο: «Αυτό που πέρασα ήταν δύσκολο. Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει αν δεν το περάσει ο ίδιος. Εγώ, αγαπώ αυτό που κάνω και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου κάθε φορά στο γήπεδο».
Για το αν μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του τα νέα παιδιά της ομάδας: «Από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω τους νεότερους, αλλά και από αυτούς θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη θέληση. Θεωρώ ότι όντως υπάρχει. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε, ώστε ο καθένας να βάλει το δικό του λιθαράκι και να πετύχει αυτή η ομάδα».
Για το αν το φετινό ρόστερ είναι πιο ποιοτικό σε σχέση με το περσινό: «Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Όλες οι προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό είναι εξαιρετικές. Εκείνο, λοιπόν, που προέχει είναι να γίνουμε μία οικογένεια και να μάθουμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής μας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».
Για το αν η τέταρτη στη σειρά απόπειρα του Ολυμπιακού να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ θα είναι πετυχημένη: «Εφόσον μάθουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς, είτε εύκολα, είτε δύσκολα, τότε αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Αυτή τη φορά θα φτάσουμε στην πηγή και θα πιούμε νερό».
Για το αν το φετινό πρωτάθλημα του ενός ομίλου θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το προηγούμενο: «Σίγουρα θα είναι πιο ενδιαφέρον σε σχέση με πέρυσι λόγω της συμμετοχής πολλών καλών ομάδων. Όμως θα είναι και δύο… ταχυτήτων. Περιμένω ότι περίπου 10 ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο και άλλες τόσες θα παλέψουν για την παραμονή».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πικραμένος από τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς, πάντως, τον θέλουμε κοντά μας. Με τη βοήθειά του πιστεύω να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις