Στην κόψη του ξυραφιού ο Ολυμπιακός

Δεν μπόρεσε να κάνει τη ζωή του εύκολη και θα έχει αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή… Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29/3) με 72-68 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ και πλέον δεν του αρκεί να κερδίσει την Νταρουσάφακα για να περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Με ρεκόρ 14-15 η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων στην 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να δει αν θα βρει θέση στην οκτάδα, σε ένα ματς που ο Γουέμπερ ήταν συγκλονιστικός και σταμάτησε στους 26 πόντους, ενώ και ο Μιλουτίνοφ με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ έκανε σπουδαία εμφάνιση.

Οι δυο τους, όμως, δεν είχαν βοήθειες από τους συμπαίκτες τους, οι σημαντικότατες απουσίες των Σπανούλη και Στρέλνιεκς έγιναν ξανά αισθητές, ο ταλαιπωρημένος από τον πυρετό Πρίντεζης ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και κάπως έτσι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το 7 στα 8 ενάντια στους «ερυθρόλευκους» την τελευταία διετία, παραμένοντας με τη σειρά της στο κόλπο της πρόκρισης.

Πρώτα ο Γουέμπερ, μετά ο Μιλουτίνοφ...
Το α’ ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προσπαθεί αρχικά να διασπάσει την άμυνα των Λιθουανών με τρίποντα, καθώς ήταν καλά μπλοκαρισμένος ο Μιλουτίνοφ.

Υπήρξε μια αρχική ευστοχία, ο Γουέμπερ ήταν εξαιρετικός στην περιφέρεια, και το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε στο +2 την ελληνική ομάδα (18-16), με τη Ζαλγκίρις να ξεκινά καλύτερα το δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 12-0 να αποκτά προβάδισμα 6 πόντων (18-24).

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση, έπαιξαν σπουδαία άμυνα και βρήκαν τον τρόπο να τροφοδοτήσουν τον Μιλουτίνοφ, που έμοιαζε ανίκητος στη ρακέτα, για να πάνε στα αποδυτήρια με +4 (38-34).

Ξέμεινε από λύσεις…
Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Μπλατ συνέχισαν να βγάζουν εντυπωσιακές άμυνες και κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά 12 πόντων (51-39), που δεν μπόρεσαν όμως να την υπερασπιστούν.

Όσο κυλούσε το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο φανερό ότι η Ζαλγκίρις είχε περισσότερες λύσεις και από πλευράς Πειραιωτών δεν γινόταν να τα κάνουν όλα οι Γουέμπερ και Μιλουτίνοφ.

Μάζεψε, λοιπόν, γρήγορα τη διαφορά η ομάδα του Γιασικεβίτσιους, με επιμέρους σκορ 6-23 βρέθηκε στο +5 (57-62) και ήλεγξε το ματς στην τελευταία περίοδο.

Οι γηπεδούχοι ήταν… γυμνοί στην περιφέρεια, αφού πλην του Γουέμπερ δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη λύση, και τελικά οι Λιθουανοί επιβεβαίωσαν πως έχουν γίνει ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού, παίρνοντας το πολύτιμο γι’ αυτούς διπλό.

Tα δεκάλεπτα: 18-16, 38-34, 51-48, 68-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Γουέμπερ 26 (2), Γουίλιαμς-Γκος 8, Τουπάν, Μιλουτίνοφ 18, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης, ΛεΝτέι 3.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 13, Τόμπσον 6, Γουόλτερς 7, Γουόκαπ 2, Βέστερμαν 11 (3), Μιλάκνις 9 (3), Γουάιτ 14 (2), Γκριγκόνις 10, Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας.

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις