Μεγάλο «διπλό» για Πλατανιά με παράπονα Ηροδότου

Τη νίκη στο κρητικό ντέρμπι της 25ης στροφής πήρε η ομάδα των Χανίων, σε ένα ματς που κρίθηκε εν πολλοίς στο 65ο λεπτό.

Τον Απόλλωνα Λάρισας στη δεύτερη θέση έπιασε ο Πλατανιάς, μετά και το 3-0 επί του Ηροδότου, αποτέλεσμα το οποίο κρίθηκε στη φάση του πέναλτι στο 65′. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την «εσχάτη των ποινών», με τον διαιτητή Βλάχο να αποβάλλει τον Ανδρέου, καθώς θεώρησε πως ο επιθετικός των φιλοξενουμένων ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Αυτή η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη μεριά του Ηροδότου, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι και την αποβολή του Έλληνα αμυντικού. Η απόφαση δεν άλλαξε και  ο Λουκίνας ευστόχησε στην εκτέλεση στο 67′.

Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-0, πριν ο Καραγκούνης στο 77′ με διαγώνιο σουτ γράψει το 3-0 και ο Παπουτσογιαννόπουλος στο 90′ διαμορφώσει το τελικό 4-0.

Όσον αφορά τον Ηρόδοτο και την προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, αρχικά θα περιμένει το αποτέλεσμα του ΑΟΤ στην έδρα του Αιγινιακού, αλλά ό,τι κι αν συμβεί στη βόρεια Πιερία, θέλει μόνο τη νίκη την επόμενη εβδομάδα, κόντρα στην Σπάρτη.

Το ματς:

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τον Ηρόδοτο στο 10′ να χάνει μεγάλη φάση, με τον Μπαρέτα να σουτάρει και τον Παπανικολάου να διώχνει προ της γραμμής. Στο 18′ σουτ του Νίλι άουτ, ενώ στη συνέχει ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει. Στο 41′, μεγάλη ευκαιρία με τον Παπανικολάου για τον Πλατανιά αλλά ο Ξενοδοχόφ απέκρουσε. Το ημιχρονο έκλεισε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίλι σε άουτ.

Στο 49′ ο Γιαλούσης είδε την μπάλα να απομακρύνεται πάνω στην γραμμή, με τον Πλατανιά να κρατάει το 0-0. Στο 65′ oι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι με τον Λουκίνα, το οποίο οδήγησε στην αποβολή του Ανδρέου, από τον διαιτητή Βλάχο. Η παράβαση και το γεγονός πως έμειναν με 10 παίκτες, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν και τον Λουκίνα να είναι εύσοτχος στην εκτέλεση.

Στο 73′ ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο του Μποσέτι και με πλασέ έκανε το 2-0. Στοο 77′ ο Καραγκούνης έγραψε το 3-0, ενώ στο 90′ ο Παπουτσογιαννόπουλος σκόραρε για το 4-0, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 67′ (πεν.), 73′ Λουκίνας 77′ Καραγκούνης, 90′ Παπουτσογιαννόπουλος
Κόκκινες: 66′ Ανδρέου

Ηρόδοτος (Λυρώνης): Ξενοδόχοφ, Γιαλούσης, Γραικός, Χατζηλιάδης (69′ Ηλιάδης), Ανδρέου, Παπαγγελής (46′ Ζιώγας), Κασαπάκης, Νύκταρης, Μουκίδης, Μπαρέτας, Γκούφας
Πλατανιάς (Τάτσης): Γκοτ, Καραγκούνης (86′ Σμυρλάκης), Ουές, Τσαμούρης, Ρουσάκης, Μποσέτι, Παπανικολάου (75′ Παπουτσογιαννόπουλος), Λουκίνας, Μπιανκόνι (12′ λ.τρ. Πουρζιτίδης), Νίλι, Κόρτσραμ

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)
Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Κουρέντας (Τρικάλων)

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις