Μεϊκόπουλος: Η απόφαση για την αναδιάρθρωση θα έχει πολιτική χροιά…

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της πρότασης της Νίκης Βόλου και των περισσοτέρων ομάδων της Γ’ Εθνικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θεωρεί ολόσωστη την πρόταση αναδιάρθρωσης του κ. Βασιλειάδη, όχι όμως και με τον τρόπο και τον χρόνο που πάει να πραγματοποιηθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μεϊκόπουλος:

– Για το πώς κρίνει το γεγονός ότι εφόσον ισχύσει η αναδιάρθρωση που προωθεί ο κ. Βασιλειάδης, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου μπορεί να προβιβαστούν στη Football League αλλά η νέα κατηγορία να αντιστοιχεί και πάλι στη Γ’ Εθνική:

«Πιστεύω πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι ολέθριο για τις δύο ομάδες. Όμως για να κουβεντιάσουμε επί της ουσίας για το θέμα της αναδιάρθρωσης. Προφανώς, όλοι συμφωνούμε πως η αναδιάρθρωση και στη γενική της κατεύθυνση και στις ειδικές της είναι σωστή καθώς η στόχευσή της βασική είναι η αναβάθμιση, τόσο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο διοικητικό, όσο και σε επίπεδο προβαλλόμενου αγωνιστικού προϊόντος. Αυτό είναι πραγματικότητα και σ’ αυτό συμφωνούν οι δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου και οι περισσότερες ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά και υψηλότερων κατηγοριών.

Το πρόβλημα είναι ο χρόνος και ο τρόπος που πάει να εφαρμοστεί, καθώς μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και μάλιστα, προς το τέλος της, έχοντας κάνει μία σημαντική επένδυση, έχοντας δημιουργήσει μία ομάδα, έχοντας κάνει έναν προγραμματισμό και του χρόνου να βλέπεις πως αν ανέβεις κατηγορία, στην ουσία θα αγωνίζεσαι στην ίδια κατηγορία, ότι και να ισχύει σε επίπεδο τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι κάτι καταστροφικό.

Θα πρέπει το Υπουργείο Αθλητισμού, που έχει τη σωστή κατεύθυνση και βούληση, να κοιτάξει λίγο τον χρονισμό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει ήδη ένα ραντεβού με τον κ. Βασιλειάδη, στο οποίο είχε συμμετάσχει ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, κ. Αποστολάκης, συνοδευόμενος από την κ. Κοκκινάκη. Στη συζήτηση που είχαμε, του θέσαμε το ζήτημα, χωρίς διάθεση να λειάνουμε γωνίες αλλά δίνοντας την πραγματική του διάσταση: δύο ιστορικά σωματεία θα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα ωφεληθεί αγωνιστικά ο πραγματικός εχθρός της πόλης. Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι η τελική απόφαση θα έχει πολιτική χροιά και θα παρθεί στα υψηλότερα κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού».

– Για το αν υπάρχει γενικότερη αντίδραση στον τρόπο εφαρμογής της αναδιάρθρωσης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από πάρα πολλούς βουλευτές. Από την Βέροια, την Καλαμάτα, εκεί που είναι ο αγαπημένος μου συνάδελφος κ. Κωνσταντινέας κι έχει ακριβώς την ίδια άποψη. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινοβουλευτικής ομάδας, θέτει ακριβώς αυτό το ζήτημα. Να επαναλάβω δεν υπάρχει διαφωνία με το περιεχόμενο και την ουσία της πρότασης για αναδιάρθρωση του κ. Βασιλειάδη, αλλά με τον χρόνο και τον τρόπο.

Στην ίδια κατεύθυνση, αν και δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους, κινούνται και οι απόψεις των δύο άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής μας. Για να σας πω και μία πληροφορία, σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει η Νίκη Βόλου και συμφωνεί σχεδόν το σύνολο των ομάδων που πρωταγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, έχω στείλει μία επιστολή στον κ. Βασιλειάδη ζητώντας του να γίνει στην Αθήνα ένα ραντεβού με εκπροσώπους όλων των ομάδων πανελλαδικά που θίγονται αυτή τη στιγμή από την αναδιάρθρωση και να είναι παρόντες κοινοβουλευτικές εκπροσωπήσεις των νομών από τις οποίες προέρχονται οι ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό πως υπάρχει πλέον κοινή συναντίληψη με πολλούς συναδέλφους από νομούς με ιστορικές ομάδες και θίγονται. Αυτό που προσπαθούμε να δώσουμε στον κ. Βασιλειάδη να καταλάβει είναι πως δεν υπάρχει πολιτική διαφωνία. Η κατεύθυνση που κινείται είναι ολόσωστη, το πρόβλημα είναι άλλο.

Αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται στην ΕΠΟ. Να δούμε αν θα φύγει ποτέ από την ΕΠΟ… και βλέπουμε».