Στις δέκα καλύτερες ομάδες οι Νέοι του ΟΥΚΒ

Η ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών του Ο.Υ.Κ.Β. ανήκει από χθες και επίσημα στις κορυφαίες 10 της χώρας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία (γεννηθέντες το 2000 και νεότεροι). Το βολιώτικο συγκρότημα κατέλαβε τη 2η θέση στον 3ο όμιλο της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος, που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης.

Πέντε ομάδες έδωσαν τη μάχη στο «Ποσειδώνιο» κολυμβητήριο της συμπρωτεύουσας διεκδικώντας τα τρία εισιτήρια που έδινε ο συγκεκριμένος όμιλος για την τελική φάση. Ο Ο.Υ.Κ.Β. πήρε ένα από αυτά με το σπαθί του, αφού ξεπέρασε τραυματισμούς βασικών του παικτών και γενικότερα όλες τις αντιξοότητες που του παρουσιάστηκαν. Αν μη τι άλλο, το συγκρότημα του Γιώργου Ντόνα εκπροσώπησε επάξια το βολιώτικο πόλο.
Ο Ο.Υ.Κ.Β. κατέλαβε τη 2η θέση, χάνοντας μόνο από τον ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του φαβορί και να τερματίζει 1ος με σχετική άνεση. Την 3η προνομιούχο θέση πήρε ο Ν.Ο. Λάρισας του Βολιώτη προπονητή Δημήτρη Μπλάνα, ενώ αποκλείστηκαν ο 4ος της κατάταξης Άρης και ο Μακεδονικός που ήλθε τελευταίος.
Το σκουφάκι του Ο.Υ.Κ.Β. φόρεσαν 15 πολίστες, που είναι οι: Γιάννης Μόσιος (τερμ.), Μάνος Καραΐσκος, Μάριος Βάτσος, Αριστείδης Νιζάμης, Πάρης Μορφονιός, Μάρκος Ντόνας, Στράτος Τσίχλας, Βασίλης Βλιώρας, Χρήστος Κουφιδάκης, Αποστόλης Γαργαλέτσος, Λευτέρης Ανδρής, Γιώργος Τσίχλας, Αλέξανδρος Ανδρόνογλου (τερμ.), Δημήτρης Κοκκινάκης, Γιώργος Καλλιμόπουλος.
Πιο αναλυτικά οι αγώνες της ομάδας του Βόλου:

Ο.Υ.Κ.Β.-ΠΑΟΚ 3-19
Στην πρεμιέρα της Παρασκευής ο Ο.Υ.Κ.Β. είχε ρεπό και έτσι ο πρώτος του αγώνας δόθηκε το πρωί του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με το τελικό σκορ να είναι 19-3 για τους Θεσσαλονικείς. Απέναντι σε μία ομάδα που έχει παίκτες που αγωνίζονται στην Α1 Ανδρών, οι Βολιώτες ήταν ανταγωνιστικοί για ένα οκτάλεπτο . Με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει σιγά-σιγά τη διαφορά, ο κ. Ντόνας επέλεξε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον για να κρατήσει η ομάδα δυνάμεις για τα επόμενα ματς.
Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Κουφιδάκη, που χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Για τον Ο.Υ.Κ.Β. δύο γκολ σημείωσε ο Βλιώρας και ένα ο Καλλιμόπουλος.
Οκτάλεπτα: 3-5, 0-7, 0-2, 0-5.

Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας 7-5
Το βράδυ του Σαββάτου ο Ο.Υ.Κ.Β. πανηγύρισε παλικαρίσια νίκη επί του Ν.Ο. Λάρισας με 7-5. Με τους Κουφιδάκη και Ανδρή (αντιμετώπιζε εξ αρχής πρόβλημα τραυματισμού) να μην αγωνίζονται, οι Βολιώτες έπρεπε να ανταπεξέλθουν και στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους, που είχε ως αποτέλεσμα ο Βλιώρας να αποκομίσει σκίσιμο στο μάτι, ενώ χτύπησε και ο Βάτσος. Οι άνθρωποι του Ο.Υ.Κ.Β. εξέφρασαν πολλά παράπονα, όσον αφορά τον τραυματισμό του Βλιώρα, υποστηρίζοντας ότι ο Γλούμης του Ν.Ο. Λάρισας έμεινε ατιμώρητος από τους διαιτητές.
Πάντως, οι πολίστες του Γιώργου Ντόνα έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 3-4, αλλά με πολύ καλή άμυνα δέχθηκαν μόνο ένα γκολ στις δύο τελευταίες περιόδους. Στο διάστημα αυτό σκόραραν τέσσερις φορές και έφτασαν στο υπέρ τους 7-5. Ο Βάτσος πέτυχε τρία τέρματα στο ματς, ενώ δίχτυα για τον Ο.Υ.Κ.Β. «είδαν» και οι: Καραΐσκος, Στρ. Τσίχλας, Βλιώρας, Κοκκινάκης.
Οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-0, 2-1.

Ο.Υ.Κ.Β.-Άρης 8-5
Ο Ο.Υ.Κ.Β. «καθάρισε» και τον Άρη χθες το πρωί με σκορ 8-5, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση. Η διαφορά των τριών τερμάτων εξασφαλίστηκε στο β’ και γ’ οκτάλεπτο, όταν το 1-1 έγινε 7-4, με τους Βολιώτες να διαχειρίζονται το προβάδισμά τους στην τελευταία περίοδο.
Ο Κουφιδάκης επανήλθε πετυχαίνοντας δύο γκολ για τον Ο.Υ.Κ.Β. Δύο φορές σκόραρε και ο Βλιώρας, ενώ από μία οι: Βάτσος, Καραΐσκος, Μ. Ντόνας, Κοκκινάκης.
Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 4-2, 1-1.

Ο.Υ.Κ.Β.-Μακεδονικός 11-10
Στον τελευταίο του αγώνα, χθες το απόγευμα, ο Ο.Υ.Κ.Β. επιβλήθηκε του Μακεδονικού με 11-10. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη για λόγους γοήτρου. Το συγκρότημα του Γιώργου Ντόνα ξέφυγε με τρία τέρματα διαφορά στο τέλος της γ’ περιόδου (8-5), ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο.
Η είδηση για τον Ο.Υ.Κ.Β. αφορούσε την πρώτη συμμετοχή του Ανδρή, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ. Επίσης δύο γκολ σημείωσαν οι Στρ. Τσίχλας, Βλιώρας, Κουφιδάκης, ενώ μία φορά σκόραραν οι Καλλιμόπουλος, Μ. Ντόνας και Γ. Τσίχλας.
Οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 4-2, 3-5.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου είναι τα παρακάτω:
1η αγωνιστική: Ν.Ο. Λάρισας-Άρης 14-11, ΠΑΟΚ-Μακεδονικός 18-4.
2η αγωνιστική: Μακεδονικός-Ν.Ο. Λάρισας 7-11, Ο.Υ.Κ.Β.-ΠΑΟΚ 3-19.
3η αγωνιστική: Άρης-Μακεδονικός 12-7, Ν.Ο. Λάρισας-Ο.Υ.Κ.Β. 5-7.
4η αγωνιστική: Ο.Υ.Κ.Β.-Άρης 8-5, ΠΑΟΚ-Ν.Ο. Λάρισας 18-4
5η αγωνιστική: Μακεδονικός-Ο.Υ.Κ.Β. 10-11, Άρης-ΠΑΟΚ 4-22.

Η βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 12
2. Ο.Υ.Κ.Β. 9
3. Ν.Ο. Λάρισας 6
4. Άρης 3
5. Μακεδονικός 0

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις