Προετοιμασία του ΟΜΑΘ για το 4ο Ράλι Αλμυρού

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία για το 4ο Ράλι Αλμυρού, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάιο. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Με την έλευση του Απριλίου μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία του 4ου Ράλι Αλμυρός 2019. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις παροχές και το πρόγραμμα του αγώνα.

Με τρεις πετυχημένες διοργανώσεις να έχουν προηγηθεί, ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμου Αλμυρού, έχει ήδη αποδείξει πώς μπορεί να βελτιώνεται και να δημιουργεί ένα αγώνα φιλικό προς τους αθλητές που ενσωματώνεται στην τοπική κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο, αφού έχουμε δει τον κόσμο από τα χωριά που εμπλέκονται στον αγώνα να συμμετέχουν ενεργά και να θεωρούν πλέον τον εαυτό τους αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

Όλοι πλέον γνωρίζουν πως το Ράλι Αλμυρός είναι ένας παραθαλάσσιος αγώνας, ο οποίος σύμφωνα και με την ημερομηνία που διεξάγεται φέτος παρουσιάζεται σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ανοιξιάτικη απόδραση με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, λίγο πριν η ζέστη και ο καύσωνας κάνουν την εμφάνιση τους.

Έτσι, την Παρασκευή 10 Μαΐου το βράδυ στο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί  αποτελεί και τον χώρο του Service Park της πρώτης ημέρας του αγώνα, θα φάμε όλοι παρέα σε μία εκδήλωση που συνετέλεσε τα μέγιστα το 2018 ώστε να γνωριστούν ή να ξανασυναντηθούν όλοι οι αθλητές και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας μεταξύ τους.

Το Σάββατο 11 Μαΐου ο τεχνικός έλεγχος του αγώνα θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού το πρωί και το απόγευμα στο ίδιο σημείο θα τελεστεί η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, που παράλληλα θα αποτελέσει και το parc ferme του αγώνα, αφού ας μην ξεχνάμε πως το Ράλι Αλμυρός επιστρέφει στον διήμερο χαρακτήρα φέτος με την απογευματινή ειδική Αλμυρός μήκους 6,0χλμ να διεξάγεται δύο φορές το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Την Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα του αγώνα παραμένει αναλλοίωτο με κέντρο του αγώνα το Service Park της Σούρπης και τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη  μήκους 12,65χλμ και Νηες μήκους 6,08χλμ να διεξάγοντας τρεις φορές έκαστη με τους αγωνιζόμενους να επιστρέφουν στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού για να δουν την καρό σημαία του τερματισμού έπειτα από ένα χορταστικό αγώνα δύο ημερών, οχτώ ειδικών και 68,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των διακριθέντων.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, θα παρέχει στους αθλητές αυτοκινητάμαξα αρχικά από Θεσσαλονίκη και Αθήνα επιδοτώντας με 500€ του κόστους της κάθε μία ενώ σε περίπτωση ύπαρξης ενδιαφέροντος και από άλλες περιοχές θα υπάρξει η αντίστοιχη παροχή.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνει τόσο η χώρα, όσο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσφέρει μειωμένο παράβολο το οποίο διαμορφώνεται (από 330€ για αυτοκίνητα έως 1600cc και 360 για αυτοκίνητα πάνω από 1600cc) σε 230€ για όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβικών».