Κινδυνεύει με πρόστιμο από… ΕΡΤ και ΕΕΑ ο ΠΑΟ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην ασκήσει έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης του αθλητικού δικαστή της Σούπερ Λίγκας, που τον τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών» και πρόστιμο 94.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Από τη στιγμή που δεν ασκήθηκε έφεση η απόφαση έχει καταστεί τελεσίδικη και αυτό φέρνει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με νέες ποινές.

Όπως αποκαλύπτει το SDNA, στη σύμβαση που υπέγραψε ο Παναθηναϊκός με την ΕΡΤ προβλέπεται, σε περιπτώσεις τελεσίδικων αποφάσεων και κατόπιν ενημέρωσης από τη Σούπερ Λίγκα προς την εταιρεία, η παρακράτηση 50.000 ευρώ. Αν μάλιστα η απόφαση περί συνέχισης του αγώνα, αλλάξει στην Επιτροπή Εφέσεων στην οποία έχει προσφύγει ο Ολυμπιακός (η υπόθεση συζητείται την Τετάρτη 3/4) και θεωρηθεί ο Παναθηναϊκός υπαίτιος της διακοπής, τότε η παρακράτηση που προβλέπεται είναι 150.000 ευρώ.

Επίσης με το νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, μεταφέρεται στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η αρμοδιότητα επιβολής διοικητικών προστίμων σε ΠΑΕ για περιπτώσεις επεισοδίων.

Η αρμοδιότητα ανήκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά ο κ. Βασιλειάδης επί των ημερών του δεν έκανε χρήση του δικαιώματος να επιβάλει πρόστιμα.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις