Η πρόταση αναδιάρθρωσης της ΑΕΛ

Επίσημη θέση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε την Τρίτη (02/04) η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί», όπως και η πλειοψηφία των ομάδων είναι αντίθετοι με τις θέσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, και επαναλαμβάνουν σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι επιθυμούν τη διεξαγωγή του επόμενου αλλά και όλων των μεθεπόμενων πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας με 16 ομάδες.

Μάλιστα, κάνουν και τις δικές τους προτάσεις για αλλαγές στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμεί την διοργάνωση του επομένου αλλά και όλων των μεθεπομένων πρωταθλημάτων της Super League με 16 ομάδες.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αναβολή για ένα χρόνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League και την μείωση των ομάδων από 16 σε 14 για την σεζόν 2020-2021. Αυτή είναι η πάγια θέση μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προτείνει για την αναδιάρθρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων την εισαγωγή κριτηρίων – προϋποθέσεων για να γίνει για πρώτη φορά και να παραμείνει μία ομάδα επαγγελματική.

Τα κριτήρια – προϋποθέσεις είναι τα κατωτέρω:

1. Γήπεδο-Στάδιο για την διεξαγωγή αγώνων Super League ή Football League.

2. Ύπαρξη προπονητηρίου.

3. Ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια εταιρεία με ονοματεπώνυμο, εμφανές επάγγελμα ή επιχείρηση και επαρκή οικονομικά διαθέσιμα και εμφανή προέλευση των χρημάτων.

4. Μέσος όρος προσερχόμενων θεατών τουλάχιστον 2000 μη υπολογιζόμενων των εισιτηρίων με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ).

5. Ιστορικότητα των ομάδων και πόλη – νομός στην οποία έχουν την έδρα τους.

Αυτή την θέση θα υποστηρίξει και αύριο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ το εκλεγμένο μέλος αυτής κ. Σωτήριος Μάρκου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις