Προβάδισμα για τελικό θέλει η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία

Με φόντο τη συμμετοχή στον τρίτο σερί τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λαμία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης (21:30, Cosmote Sport 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο κόσμος της «Ένωσης» αναμένεται να δώσει το «παρών» σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, αμέσως μετά την αναμέτρηση της μπασκετικής ομάδας με τη Μπάμπεργκ στο Nick Galis Hall για το Basketball Champions League, απέναντι σε μία ομάδα που έχει αποτελέσει τον νέο… φονέα για τις «μεγάλες» ομάδες.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μάκη Χάβου άφησε εκτός του Παναθηναϊκό και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα είναι αήττητη από τις 2 Φεβρουαρίου.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το έργο είναι δύσκολο, αφού η Λαμία δεν φαίνεται πως επηρεάζεται από το γεγονός πως οι δύο «αιώνιοι» είχαν σαφώς καλύτερη κατοχή της μπάλας από εκείνη. Παράλληλα, σε κάθε ματς βγάζει κάποιον πρωταγωνιστή που αναλαμβάνει να… τελειώσει το ματς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα, διατηρώντας παράλληλα το 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσιντώτας, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκη και τους Χουλτ, Γκάλο ως φουλ μπακ. Ως αμυντικοί χαφ θα αγωνιστούν οι Άλεφ και Σιμόες, με τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή. Ο Λιβάγια θα βρίσκεται πίσω από τον Πόνσε.

Οι φιλοξενούμενοι, με τη σειρά τους, αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Μελίσσα, Σκόνδρα, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικα, Μπεχεράνο, Δημούτσο, Καραμάνο, Μπερτόλιο, Τομάς και Μπαράλες.

30.000 στο ΟΑΚΑ με Λαμία

Μεγάλο είναι το διακύβευμα του αγώνα με τη Λαμία για την ΑΕΚ και οι φίλοι της αναμένεται να ανταποκριθούν, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ικανή να σπρώξει στον τελικό την Ένωση.

Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, παρά το 4-0, οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ έκαναν τον Χιμένεθ και τους παίκτες του να συζητήσουν την απογοητευτική εικόνα της εξέδρας. Στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ομάδα της Φθιώτιδας, ωστόσο, η κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Στο «Δικέφαλο» ήταν αρκετά ικανοποιημένοι με την προπώληση των εισιτηρίων, την ώρα που στο μπάσκετ του Κλειστό έχει κάνει ρεκόρ εισιτηρίων για τον επαναληπτικό των «8» του BCL με την Μπάμπεργκ. Σύμφωνα με τη «Live Sport», λοιπόν, αναμένουν μέχρι και 30.000 φίλους της ομάδας στην Καλογρέζα, συνυπολογίζοντας και όσα εισιτήρια πωληθούν σήμερα. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη, μετά και τα τελευταία θετικά αγωνιστικά μηνύματα, ελπίζοντας πως η ομάδα θα τελειώσει τη σεζόν με κούπα, περνώντας πρώτα το «εμπόδιο» της Λαμίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις