«Κύριοι, δεν βρέχει έξω, κάτι άλλο συμβαίνει»

“Πόλεμος” μεταξύ του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη και της ΕΠΣ Μακεδονίας φαίνεται πως έχει ανοίξει. Μετά την απάντηση του προέδρου της Ενωσης, Βαγγέλη Γραμμένου, σε ανακοίνωση του πρώην διαιτητή της Super League, ήρθε νέα τοποθέτηση του κ. Ζαχαριάδη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Προς μεγάλη μου έκπληξη διάβασα πως το να λες την αλήθεια μάλλον ενοχλεί. Η ΕΠΣ Μακεδονίας, ίσως και λόγω της θερινής ραστώνης, δεν πρόσεξε σωστά τα λόγια που αναγράφω στην επιστολή που απέστειλα στα Μ.Μ.Ε. Γιατί νιώθει ότι στοχοποιήθηκε; Μια απορία εξέφρασα μαζί με κάποιες διαπιστώσεις.

Ποιος αλήθεια μίλησε για αγγελικά πλασμένο ποδόσφαιρο; Η φίλαθλη κοινή γνώμη είναι ο μοναδικός κριτής άλλωστε. Ας μας πουν όμως πώς είναι αξιόπιστο και καθαρό ένα ποδόσφαιρο όταν ξυλοκοπούνται διαιτητές και οι αγώνες επαναλαμβάνονται ή συνεχίζονται από το σημείο της διακοπής τους. Πώς γίνεται να προπηλακίζονται διαιτητές από ποδοσφαιριστές και παράγοντες, να αναγράφονται τα παραπάνω στο Φύλλο Αγώνα και η τιμωρία να είναι το πολύ μια έγγραφη επίπληξη στις περισσότερες των περιπτώσεων. Έτσι καταξιώνεται το άθλημα στα μάτια των φιλάθλων;

Αλήθεια, ζήτησε κανείς από την ΕΠΣ Μακεδονίας να γίνει οσφυοκάμπτης και yes man; Το γεγονός ότι είναι η μόνη που εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια λέει σε όλα όχι δεν πρέπει να προβληματίσει; Μόνο η ΕΠΣ Μακεδονίας θέλει κάθαρση στο ποδόσφαιρο; Το πρόβλημα, όπως ξεκάθαρα τόνισα στην επιστολή μου, δεν είναι που ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ βγήκε από τους πίνακες διαιτητών, αλλά ότι η ένωσή μας έμεινε με μία μόνο θέση στη SUPERLEAGUE. Μήπως αυτό τελικά σας αρκεί;; Μήπως πιάσαμε ταβάνι;; Να μην ξεχνάμε άλλωστε πως έχουμε χρόνια να δούμε σεμινάρια και τεστ διαιτητών στην πόλη μας και αναγκάζονται οι συνάδελφοι διαιτητές να μετακινούνται σε άλλες πόλεις. Ακόμη περιμένουν μια ανακοίνωση στήριξης από εσάς. Μήπως όμως κύριε Γραμμένε να μας πείτε καλύτερα ποιός από την ένωσή μας άσκησε βέτο για τη μη παρουσία του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ στους πίνακες του 2009 με σκοπό να προαχθεί αρεστός προς την ΕΠΣΜ;;; Τι κακό άραγε έχω κάνει; Πού ενόχλησα;

Αναρωτιέμαι επίσης, πόσο αξιόπιστο είναι το γεγονός της παντελούς έλλειψης αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. σας λόγω καταστατικού φυσικά. Τι παγκόσμια πρωτοτυπία! Η δημοκρατία θεωρώ πως δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Άλλωστε και χωρίς αντίπαλο, λογικό ήταν να εκλεγείτε στις πρόσφατες εκλογές της ένωσης. Το πρόβλημα δεν είναι ποιος διοικεί την ΕΠΣΜ. Το θέμα είναι αν οι πολιτικές και οι πρακτικές που ακολουθεί, βοηθούν το ποδόσφαιρο της πόλης μας. Έχουμε ξεχάσει πότε είδαμε την Εθνική μας ομάδα στην πόλη μας τελευταία φορά. Πρόσφατα μάλιστα διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό κάτω των 19 σε όμορο νομό. Τι πιο καλό για τους φιλάθλους και τον εμπορικό κόσμο της πόλης να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αυτή τη διοργάνωση; Κύριοι, δεν βρέχει έξω, κάτι άλλο συμβαίνει.

Φυσικά, είμαι στη διάθεσή σας για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για την βελτίωση του ποδοσφαίρου και την ανάπτυξη της διαιτησίας παράλληλα. Η αντιπαλότητα δεν βοηθά πουθενά. Αντίθετα, η συνεργασία και η ενότητα μέχρι και βουνά μετακινούν. Η Παναγία να μας δίνει φώτιση και ο καλός Θεός να μας έχει όλους καλά! Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους!!

Με εκτίμηση

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις