Κούγιας για αναδιάρθρωση: «Κινδυνεύουν Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα και ο νοών νοείτω»

Υπέρ της διατήρησης του πρωταθλήματος με 16 ομάδες τάχθηκε ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του στην οποία και υπογραμμίζει όμως πως εάν πρόκειται να υπάρξει τελικά τροποποίηση τότε αυτή να συμβεί από τώρα.

«Η μόνη λογική απάντηση είναι ότι κινδυνεύουν με υποβιβασμό η Ξάνθη και τα Γιάννενα και ο νοών νοείτω. Η ΑΕΛ και εγώ είμαστε κάθετοι ή για πάντα πρωτάθλημα 16 ομάδων ή θα ισχύσει από φέτος το σχέδιο Βασιλειάδη όπως το σχεδίασαν αυτοί που το σχεδίασαν και οι σύμβουλοί τους και ας τελειώνει το πρωτάθλημα το Φεβρουάριο, αφού έτσι το θέλησαν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του κ. Βασιλειάδη είμαστε κάθετα αντίθετοι.
Οι λόγοι είναι καθαρά ποδοσφαιρικοί και τους έχουμε αναλύσει κατ’ επανάληψη.

Έχουμε προτείνει και το δικό μας σχέδιο αναδιάρθρωσης με ποδοσφαιρικά κριτήρια και με κριτήρια καταπολέμησης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.
Η θέση μας ήταν και είναι πρωτάθλημα SuperLeague 16 ομάδων.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης, Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος και οι υπέρμαχοι της αναδιάρθρωσης κκ. Δημητρίου Παναγιώτης Πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών και Βρακάς Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΕΠΣ Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ανατρέψει λίγες ώρες μετά από συμφωνία με την SuperLeagueνα υποβιβαστούν τρείς ομάδες από την SuperLeague και να προβιβαστεί μία ομάδα από την FootballLeague, ώστε να έχουμε 14 ομάδες από την επόμενη σεζόν σύμφωνα με το σχέδιο Βασιλειάδη και τα όσα υπέγραψαν και γι’ αυτό μας υποχρέωσαν να υπογράψουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος για την σεζόν 2019-2020 με 14 ομάδες, ετοιμάζονται να προτείνουν στον κ. Βασιλειάδη να ισχύσει μεν η αναδιάρθρωση αλλά όχι από την τρέχουσα σεζόν, αλλά από την επόμενη.

Δηλαδή να ξαναζήσουμε το μαρτύριο που ζήσαμε φέτος, με τις διαιτησίες α λα Ξάνθη, Γιάννενα, ΟΦΗ, και άλλες και προσπαθούμε να καταλάβουμε τον λόγο.
Η μόνη λογική απάντηση είναι ότι κινδυνεύουν με υποβιβασμό η Ξάνθη και τα Γιάννενα και ο νοών νοείτω.

Η Ξάνθη είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, μία ομάδα χωρίς οπαδούς, με την περίεργη φιλολογία από το καλοκαίρι για το ιδιοκτησιακό και τα Γιάννενα που σέρνουν μια περίεργη φιλολογία πίσω τους και δεν μιλάμε για τα οικονομικά τους προβλήματα, αλλά για τις μετοχές που αλλάζουν χέρια.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε επίσης ότι κάποιοι θέλουν στην SuperLeague τον Πλατανιά με απευθείας άνοδο, αφού το σχέδιο με την Κέρκυρα φαίνεται να αποτυγχάνει.

Σίγουρα στην παράγκα του Γιαννάκη και του Θωμά, η ΑΕΛ ήταν το πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί και μάλιστα η γνωστή στοιχηματική εταιρεία την είχε πρώτη – πρώτη.

Το καλοκαίρι ο Γιώργος Χριστοβασίλης ήταν από τους πρώτους που ψήφισαν την μείωση των ομάδων, ενώ είχε συμβόλαιο δύο ετών με την NOVA.

Η ΑΕΛ και εγώ είμαστε κάθετοι ή για πάντα πρωτάθλημα 16 ομάδων ή θα ισχύσει από φέτος το σχέδιο Βασιλειάδη όπως το σχεδίασαν αυτοί που το σχεδίασαν και οι σύμβουλοί τους και ας τελειώνει το πρωτάθλημα το Φεβρουάριο, αφού έτσι το θέλησαν.

ΟΧΙ στην αναβολή της αναδιάρθρωσης για την επόμενη σεζόν.

Δε θέλω να πιστέψω ότι κάποιοι θέλουν να ξεφτιλίσουν ίσως και μέσα από το κόμμα τον κ. Βασιλειάδη, γιατί δεν μας βγήκαν τα σχέδια που είχαν υπολογίσει τον υποβιβασμό της ΑΕΛ.

Ευτυχώς που κάθε χρόνο έχουμε καλή ομάδα και αντέχουμε παρά το ότι μας πίνει το αίμα μας ο Πηλαδάκης με τα 400.000€ κάθε χρόνο για το χωράφι.

Αλέξης Κούγιας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις