Λεουτσάκος: Η Football League διαθέτει την τεχνογνωσία για τη διεξαγωγή της Σούπερ Λιγκ 2

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Θέλει, δηλώνει ότι μπορεί, αλλά και αντικειμενικά το δικαιούται… Ο λόγος για την Ένωση Β’ Εθνικής ώστε να αναλάβει τη διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας 2, η οποία θα κάνει -όπως όλα δείχνουν- την εμφάνισή της στην ποδοσφαιρική μας ζωή από τη νέα σεζόν.

Με επιστολή του προς τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Βαγγέλη Γραμμένο την Πέμπτη (4/4), ο Λεωνίδας Λεουτσάκος διαβεβαιώνει ότι η διοργανώτρια έχει την τεχνογνωσία για να «τρέξει» τη νέα κατηγορία.

Παράλληλα, ζητά να τηρηθούν οι προφορικές δεσμεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή: «Αθήνα, 04 Απριλίου 2019

Αρ.Πρωτ.20163

Προς

– Τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Κ. Γεώργιο Βασιλειάδη

– Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Υπ΄ όψιν Προέδρου κ. Ευάγ. Γραμμένου

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η FOOTBALL LEAGUE πίστευε και πιστεύει στο πλάνο αναδιάρθρωσης κατηγοριών, συνοδευόμενη από την εξυγίανση των ομάδων που θα συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η FOOTBALL LEAGUE, προέβη από μόνη της σε μείωση των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτήν, και από δεκαοκτώ (18) τις μείωσε σε δεκαέξι (16).

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με την Προκήρυξη Πρωταθλήματός της, προέβλεψε τη διοργάνωση του δεύτερου τη τάξει Επαγγελματικού Πρωταθλήματος (Super League 2) το οποίο θα διεξαχθεί με δώδεκα (12) ομάδες και το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, το οποίο θα διεξαχθεί με δεκατέσσερις (14) ομάδες.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να τηρηθούν τόσο οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού όσο και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες συνετάγησαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και εγκρίθηκαν νόμιμα από αυτήν.

Όσον αφορά δε, τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 δύναται να την αναλάβει το υφιστάμενο νομικό πρόσωπο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής κατηγορίας, χωρίς να απαιτείται σύσταση νέου νομικού προσώπου, διότι αφ΄ ενός διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη διεξαγωγή του και αφ΄ ετέρου οι ομάδες οι οποίες θα συμμετέχουν στη SUPER LEAGUE 2 κατά τα 4/5 είναι ομάδες της σημερινής FOOTBALL LEAGUE.

Τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι η αναδιάρθρωση από μόνη της δεν μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα της εξυγίανσης, αναμένουμε τόσο από την Πολιτεία όσο και από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως θεσπιστούν με Νόμο οι προϋποθέσεις και οι κανονισμοί συμμετοχής ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και κυρίως να είναι ξεκάθαρες οι πηγές οικονομικής ενίσχυσης τόσο της SUPER LEAGUE 2 όσο και της FOOTBALL LEAGUE για να είναι βιώσιμες και να δικαιολογήσουν το σκοπό της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Με τιμή

Για τη FOOTBALL LEAGUE

Ο Πρόεδρος

Λεωνίδας Λεουτσάκος»