Μ. Νικολακάκης: Μεγάλο το κίνητρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος

Ο Μανώλης Νικολακάκης ήρθε φέτος τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακός και στους δύο μήνες που αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα να ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος. Ο έμπειρος αμυντικός σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τον περασμένο Ιανουάριο ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Τόσο ο κ. Τσιμπανάκος, όσο και ο κ. Αμανατίδης από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί τους, έδειξαν ότι με θέλουν στην ομάδα. Από την πλευρά μου και εγώ με τον τρόπο μου έδειξα ότι ήθελε να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Συνάντησα πάρα πολύ καλό κλίμα και μία ομάδα η οποία, πέρα από το ότι διαθέτει εκπληκτικές μονάδες – όχι μόνο για την Γ’ Εθνική αλλά και για ψηλότερες κατηγορίες – έχει μία πολύ καλή οργάνωση. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να οδηγήσουμε και πάλι τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση. Προπόνηση με προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή και το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, δουλεύουμε από την αρχή της βδομάδας συστηματικά πάνω σε αυτά που μας λέει ο προπονητής για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, με στόχο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κατά την ταπεινή μου άποψη είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου κι αυτό πρέπει να το δείχνουμε κάθε εβδομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θέλω όταν τελειώσει το πρωτάθλημα να βρεθεί έστω ένας άνθρωπος και να πει, ευχαριστούμε τον Νικολακάκη που βοήθησε και αυτός από την πλευρά του να ανέβει ο Ολυμπιακός κατηγορία. Να έχει να πει κάποιος μία καλή κουβέντα και για μένα. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που έχουν «δεθεί» πολύ περισσότερο με τον κόσμο, με την ομάδα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες, μέσα από την ψυχή μας, θέλουμε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να ανέβει στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Είτε συνεχίσουμε, είτε όχι στην ομάδα, θα είναι μεγάλη μας χαρά που θα έχουμε βοηθήσει το σύλλογο να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά: «Ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς να κοιτάξω την κατηγορία. Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει ένα σκαλοπάτι. Αν η ομάδα με θέλει, εννοείται και εγώ επιθυμώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν, άλλωστε και το σκεπτικό μου, όταν αποφάσιζα να έρθω σ’ αυτή την ομάδα. Επειδή έχω γυρίσει αρκετές ομάδες, το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι, να μην  αλλάζω ομάδες κάθε έξι μήνες. Πόσο μάλιστα, όταν έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Με κόσμο, με γήπεδο, με μία πολύ ωραία διοίκηση, με πολύ καλούς συμπαίκτες.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως πρέπει, κατακτώντας την πρώτη θέση. Από κει και πέρα μεσολαβεί μεγάλο διάστημα. Η διοίκηση είναι αυτή που θα αποφασίσει. Εγώ είμαι ανοιχτός και θέλω να παραμείνω στον Ολυμπιακό. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτήν την ομάδα».

Για το αν μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Ολυμπιακό στο δρόμο προς την άνοδο: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα, θεωρώ ότι όλα εξαρτώνται από μας. Το αποτέλεσμα, η εμφάνιση, όλα είναι στο χέρι μας. Σίγουρα οι ομάδες έχουν κίνητρο, αλλά το δικό μας κίνητρο, που είναι το να πάρουμε το πρωτάθλημα, είναι μεγαλύτερο. Πάμε την Κυριακή στην Κατερίνη να κερδίσουμε τον Αχιλλέα και στη συνέχεια να κοιτάξουμε το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Αλμυρό. Από τη στιγμή, πάντως, που κάτι δεν έχει τελειώσει μαθηματικά, δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε για τίποτα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα με δύο βαθμούς διαφορά και όχι σε ισοβαθμία με τη Νίκη».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις