Νίκη παραμονής… για Πρωτεσίλαο, στο Σέσκλο

Πολύ σημαντική νίκη του  Πρωτεσιλάου, που επικράτησε 2-1 στο Σέσκλο επί της Ακρόπολης κι έκανε πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή, φτάνοντας μια “ανάσα” από το να την εξασφαλίσει και μαθηματικά.


Η αναμέτρηση ήταν ανοιχτή και υπήρξαν  οι προϋποθέσεις το σκορ να είναι μεγαλύτερο. Ωστόσο, στις καλύτερες από τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, τα δοκάρια -ένα για κάθε ομάδα, σε πανομοιότυπες φάσεις- σταμάτησαν τη μπάλα που δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 7ο λεπτό με αυτογκόλ του Ακριβούση, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει παράλληλη μπαλιά, έκανε την προβολή, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 22’ ο Νικογιάννης έγινε αποδέκτης της μπάλας από κάθετη του Σιαμανίκου και με διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 31’, ο Αντωνίου έκανε τη σέντρα σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι  του Πρωτεσιλάου, για τον οποίο ο Χασιώτης στο 40’, σε πανομοιότυπη φάση, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (49’),  σε ανατροπή του Σιαμανίκου υποδείχθηκε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Εράλντο Μουσαμπέλιου, κάνοντας το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού τόσο ο Απ. Λάμπος στο 65’ που είχε τετ α τετ (απέκρουσε ο Ανατολής),  όσο κι ο Σούδης στο 75’ (από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα αουτ), δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Μάλιστα, ο Απ. Λάμπος ήταν ο παίκτης που δύο φορές στις αρχές της αναμέτρησης (12΄, 17’)  είδε τα πλασέ που επιχείρησε να καταλήγουν, επίσης, λίγο άουτ.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανατολής, Τσαπέρος, Πασιάς (46’ Διαμαντής), Κ. Κολημήτρας, Τ. Κολημήτρας, Μαυρίδης (46’ Κόκκας), Παγώνης, Μερμίγγης, Αντωνίου, Μίλτος, Κουτλούμπασης

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας Ακριβούσης, Ι. Λάμπος, Ι. Λεϊμονής, Χασιώτης, Κ. Κόρκος, Νικογιάννης, Ερ. Μουσαμπελιου (75’ Τσουβαλιάς), Απ. Λάμπος, Σούδης, Σιαμανίκος (70’ Καλαμάς)