Σ. Ρόκας: Κερδίζουμε και παίρνουμε το πρωτάθλημα

Ο Στάθης Ρόκας είναι ο παίκτης που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Ολυμπιακό Βόλου στο παρελθόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη και ετοιμάζεται μαζί με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσει την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με την προϋπόθεση, βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» να κερδίσουν τα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην Κατερίνη. Ο έμπειρος μέσος με δηλώσεις του τόνισε για το σημερινό ματς:

«Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς πως βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο, όπως αξίζει και αρμόζει στους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, που διαθέτει η ομάδα, αλλά και στην ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου. Σήμερα στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας δίνουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Έτσι το βλέπουμε, σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πάμε με ένα και μοναδικό στόχο. Να κερδίσουμε…»

Για το τί πρόκειται να πει, ως αρχηγός, στους συμπαίκτες του πριν το παιχνίδι: «Η αλήθεια είναι, πως στα αποδυτήρια πριν από κάθε παιχνίδι, αλλά και πριν την έναρξη του ματς στον αγωνιστικό χώρο, παίρνω το λόγο, ως ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας και ως αρχηγός του Ολυμπιακού. Θα τους πω για μία ακόμη φορά πως είμαστε η καλύτερη ομάδα, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές και αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι συμπαίκτης τους. Σήμερα κερδίζουμε και παίρνουμε το πρωτάθλημα…».

Για τους πανηγυρισμούς μετά από κάθε παιχνίδι: «Νομίζω ότι ο πανηγυρισμός που κάνουμε μετά από κάθε παιχνίδι είναι σαν να έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Αισθανόμαστε μετά κάθε ματς, όταν αυτό τελειώνει, ότι παίρνουμε το πρωτάθλημα. Ακόμη και σε παιχνίδια που ήμασταν δεύτεροι στη βαθμολογία ή σε ισοβαθμία με τη Νίκη, πανηγυρίζαμε».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει στην Κατερίνη: «Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν δω πάνω από 1.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Γιατί ξέρω ποιος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και ποια είναι η δυναμική του κόσμου. Γνωρίζω ότι οι φίλαθλοί μας ήταν απογοητευμένοι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι ευκαιρία, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι να έρθει ο κόσμος στην Κατερίνη, να μας στηρίξει και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε. Θέλουμε πάντα δίπλα μας τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, γιατί αυτή η ομάδα δεν αξίζει να παίζει μπροστά σε 2.000 άτομα. Έχει πολύ μεγάλη δυναμική και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και πάλι μεγάλο τον Ολυμπιακό».

Για εκείνους που υποστηρίζουν πως ο Ολυμπιακός έχει φέτος την εύνοια της διαιτησίας: «Λένε για κάποια πέναλτι. Κάνουμε 20 φάσεις σε κάθε παιχνίδι και λογικό και επόμενο είναι να μην μπορούν οι αντίπαλοι να κόψουν τους συμπαίκτες μου και να κερδίζουμε πέναλτι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν αυτοί που λένε ότι ο Ολυμπιακός πήρε πέναλτι. Θα πω μάλιστα, πως δεν μας έχουν δώσει άλλα τρία πέναλτι και είμαστε αδικημένοι. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό, για παράδειγμα, δεν μας είχε δώσει νωρίτερα (σ.σ. πριν την ισοφάριση) πέναλτι ο διαιτητής. Ανάλογο πέναλτι είχε κερδίσει η Νίκη στο παιχνίδι με τον Αλμυρό, καθώς έτυχε να ήμουν στο γήπεδο – τότε – και το είχα δει. Δεν λέω ότι δεν ήταν πέναλτι εκείνο της Νίκης, αλλά ήταν και το δικό μας. Στο παιχνίδι με τα Μετέωρα δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι, όταν το σκορ ήταν 1-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και το ματς να ήταν διαφορετικό στη συνέχεια. Δεν θεωρώ ότι είχαμε εύνοια από τη διαιτησία. Σε κάθε παιχνίδι παίρνουμε αυτό που μας αξίζει».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις