Πέρασε κι από την «ερυθρόλευκη» Κατερίνη, ο Ολυμπιακός Βόλου!


Ο Ολυμπιακός Βόλου μετέτρεψε σε Πανθεσσαλικό το Α’ ΔΑΚ Κατερίνης από το οποίο έφυγε νικητής, επικρατώντας με 0-1 του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Οι πολυπληθείς φίλοι των «ερυθρόλευκων» έκαναν έδρα το γήπεδο της Κατερίνης, δημιουργώντας ατμόσφαιρα που θα ζήλευαν ακόμη και ομάδες του εξωτερικού. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν επέβαλε το ρυθμό του μόνο στην εξέδρα, αλλά και εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας δίκαια στη νίκη.
Μετά και το τέλος της 25ης αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην 1η θέση του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη πήρε το «τρίποντο» στην Κατερίνη, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σερτζίνιο στο 33’ και σουτ του Σκοπελίτης στο 69’. Πλέον, ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει για δύο αποτελέσματα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, κόντρα στον Γ.Σ. Αλμυρού, καθώς με ισοπαλία ή νίκη θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ



Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, δημιουργώντας και χάνοντας σωρεία ευκαιριών, μπροστά από την εστία του Παπαθανασίου. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε πολλές επεμβάσεις, καθότι η ομάδα του βρισκόταν πίσω από τη σέντρα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε προβάδισμα στο σκορ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σερτζίνιο στο 33’.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι «ερυθρόλευκοι» μετουσίωσαν μία από τις φάσεις που τους παρουσιάστηκαν σε γκολ, με τον Σκοπελίτη να βρίσκει «δίχτυα» και να κλειδώνει την υπόθεση νίκη στο παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.



Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκουρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Μάντζιος.


Προηγήθηκε με Σερτζίνιο, ο Ολυμπιακός
Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να βρήκε «δίχτυα» μόλις στο 8’ της αναμέτρησης, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Σερτζίνιο βρισκόταν σε αντικανονική θέση την ώρα που προσπαθούσε να τελειώσει την προσπάθειά του.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Ναζίμ να πιάνει την κεφαλιά από κοντά, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Στο 17’ Λώττας μεταβίβασε ωραία τη μπάλα στον Μπουτζίκο, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, αλλά το κοντινό σουτ του Σερτζίνιο έφυγε εκτός εστίας. Μετά από 4 λεπτά, ο Μάντζιος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει νωρίτερα ο ίδιος, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαθανασίου.
Στο 29’ το σουτ του Σερτζίνιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο, διότι έφυγε εκτός εστίας. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ που επιχείρησε ο Λώττας, με δύναμη, αποκρούστηκε από τον Παπαθανασίου, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία για να το πετύχει. Στο 31’ ο Λώττας επιχείρησε νέο σουτ, όμως, αυτή τη φορά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ.
Μετά από ένα λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πουματζίδης είδε τον Κ. Ίτσιο να ανατρέπει τον Σερτζίνιο εντός περιοχής και να καταλογίζει πέναλτι υπέρ τον «ερυθρόλευκων». Στο 33’ ο Σερτζίνιο εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και έγραψε το 0-1, χαρίζοντας το προβάδισμα στην ομάδα  του Ολυμπιακού.
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το σουτ που επιχείρησε ο Ναζίμ, δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Έτσι, οι παίκτες των ομάδων κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν προβάδισμα ενός τέρματος, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σερτζίνιο στο 33’.



«Καθάρισαν» με Σκοπελίτη, οι «ερυθρόλευκοι»
Τρία λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μάντζιος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ. Στο 68’ ο Σερτζίνιο μεταβίβασε τη μπάλα στον Ζγκούρι και εκείνος με κοντινό σουτ, έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαθανασίου.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Ζγκούρι είχε ρόλο δημιουργού, βγάζοντας ωραία μπαλιά για τον Σκοπελίτη από την αριστερή πλευρά, με τον τελευταίο να νικά με ψύχραιμο σουτ από κοντά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, γράφοντας το 0-2 και κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του. Με την ολοκλήρωση των 90’, ο Τσιμπούκας επιδίωξε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και τελικά αποβλήθηκε από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη (σ.σ. είχε δεχθεί στο 20’ την πρώτη κίτρινη για αντικανονικό φάουλ στον Μάντζιο). Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να περνά κι από την Κατερίνη με 0-2 και οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων», με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας να στήνουν τη δική τους γιορτή, με ατελείωτους πανηγυρισμούς.

Σκόρερ: 33’ Σερτζίνιο, 69’ Σκοπελίτης.
Κίτρινες: 35’ Παπαϊωάννου – 20’ Τσιμπούκας, 32’ Κ. Ίτσιος, 82’ Ναλμπαντίδης.
Κόκκινη: 90’ Τσιμπούκας.
Διαιτητής: Πουματζίδης (Πέλλας).
Βοηθοί: Παρασίου, Παπαδάκης (Ημαθίας).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Παπαθανασίου, Παγωνίδης, Δερμίσης, Κραγιόπουλος (69’ Χαλκίδης), Τσιμπούκας, Κ. Ίτσιος, Δ. Ίτσιος, Αποστολίδης (79’ Τζήκας), Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος (82’ Ρούντος), Ναλμπαντίδης (86’ Καραφέργιος).  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Ριζογιάννης, Ναζίμ (77’ Κόλα), Σερτζίνιο, Ζγκούρι (83’ Καμπλιώνης), Λώττας (66’ Φλίγκος), Μάντζιος (58’ Σκοπελίτης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις