Τσιώλης: «Δικαιοσύνη σ’ ένα νησί, μια ομάδα και 70 οικογένειες»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Κέρκυρας έδωσε ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, που στάθηκε στο δικαστικό θέμα της ομάδας του, που αφορά τη συμμετοχή της ή μη στο νέο πρωτάθλημα της Superleague. “Περιμένω δικαιοσύνη! Σ’ ένα νησί, μια ομάδα και 70 οικογένειες, που χωρίς κανένα λόγο, έχουν μπει τόσο καιρό σε πολύ μεγάλη πίεση…” ανέφερε και πρόσθεσε: “Αφήστε ήσυχη την ομάδα. Ό,τι κέρδισε, το κέρδισε πανάξια”.

 -Η ομάδα ολοκλήρωσε τα φιλικά της. Να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση της προετοιμασίας;

«Βάσει των αντικειμενικών δυσκολιών που υπήρξαν, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Και απ’ τη ροή του προγράμματος που ακολουθήσαμε και κυρίως απ’ την εν γένει συμπεριφορά των παιδιών. Τόσο απ’ τη δουλειά που έγινε εδώ και στο “βουνό” (σ.σ. Κουτσούφλιανη), όσο και απ’ τα φιλικά παιχνίδια, τα μηνύματα είναι θετικά. Η ομάδα δείχνει ότι έχει ποιότητα, πολλές δυνατότητες και θα φανούν ακόμη περισσότερο, όταν λυθεί επιτέλους κι αυτό το μεγάλο θέμα που ταλαιπωρεί τους πάντες. Όχι μόνο εμάς, τους εμπλεκόμενους στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τη διοίκηση, τον κόσμο, όλο το νησί…».

-Και όλα κύλησαν και χωρίς τραυματισμούς…

«Απ’ τις σημαντικότερες παραμέτρους κάθε προετοιμασίας…. Ειδικά στη δική μας περίπτωση, αν σκεφτούμε πως, όλο αυτό τον καιρό, υπήρξε και η ψυχολογική επιβάρυνση των παικτών, λόγω της όλης κατάστασης. Γιατί ο τραυματισμός δεν είναι μόνο θέμα αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό…».

-Πόσο εύκολο ήταν να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση αυτού του ψυχολογικού φορτίου των παικτών, ως προς το θέμα της παραμονής;

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο θέμα που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Προσπαθήσαμε μέσα απ’ τη συζήτηση που κάναμε με τα παιδιά να τους κάνουμε να “χωνέψουν” ότι δεν πρέπει να κοιτάζουν τίποτε άλλο, πέρα απ’ το ότι στις 22 Αυγούστου αρχίζει το πρωτάθλημα. Ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να σκέφτονται κάτι άλλο, γιατί ό,τι κέρδισαν, το κέρδισαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με ιδρώτα και αίμα, δίνοντας πέρσι έναν πολύ μεγάλο αγώνα επιβίωσης, μέχρι την προτελευταία αγωνιστική. Και αυτόν τον αγώνα τον κέρδισαν πανάξια. Θες η ομοιογένεια, η συνοχή, που έχει αποκτήσει η ομάδα, θες οι χαρακτήρες, καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να περάσουμε στην συνείδηση των παιδιών ότι οι ίδιοι πρέπει να είναι πολύ καλά μέσα τους, ότι αυτή τη θέση στη Super League την κέρδισαν με το σπαθί τους και να μη σκέφτονται τίποτε άλλο…».

-Το θέμα αναμένεται να τελειώσει εντός των αμέσως προσεχών ημερών. Πώς βιώνετε αυτή την… αντίστροφη μέτρηση;

«Επειδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά το θέμα, θέλω να πιστεύω ότι η τελική ετυμηγορία θα αποδώσει δικαιοσύνη σ’ ένα νησί, μια ομάδα και 70 οικογένειες, που χωρίς κανένα λόγο, έχουν μπει τόσο καιρό σε πολύ μεγάλη πίεση και ανασφάλεια. Ξαναλέω: 70 οικογένειες! Έστω κι αυτήν, την τελευταία στιγμή, οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν πιο ουσιαστικά και βαθιά το θέμα. Η Κέρκυρα δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αντιμετωπιστεί με άλλα μέτρα και σταθμά σε σχέση με άλλες ομάδες, που είχαν σχεδόν ή ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στα νομικά ή τα μετοχικά δεν θέλω να εμπλακώ. Αλλά, απ’ τη στιγμή που υπάρχει ένα Υπουργείο Εμπορίου που έχει προβεί σε εγκρίσεις, υπάρχουν αδειοδοτήσεις, έχουν γίνει επενδύσεις, έχουν υπογραφεί συνεργασίες με επαγγελματίες, αγωνιστικά η ομάδα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ο,τιδήποτε, ας τα δουν όλα αυτά μαζί κι, αν θέλεις, ας μπουν κάποιες κυρώσεις, αλλά… όπως σε άλλες ομάδες!

Κάπου εκεί περιμένουμε το δίκιο μας. Ν’ αφήσουν ήσυχη την ομάδα. Να μην “παίζουν” με μια ομάδα κι ένα νησί, έχοντας το “πάτημα” ότι η Κέρκυρα δεν διαθέτει ίσως το… μεγάλο όνομα, την τεράστια ιστορία στη Super League, τον πολύ μεγάλο όγκο του κόσμου. Γιατί σ’ οποιαδήποτε άλλη ομάδα να συνέβαινε όλο αυτό, πιστεύω πως αυτοί που έβγαλαν αυτή την απόφαση, θα είχαν τεράστια προβλήματα…».

-Γράψτε μόνος σας τον επίλογο αυτής της συζήτησης…

«Περιμένω την τελική δικαίωση. Όλοι μαζί, μία γροθιά. Ενωμένοι. Και για το νησί και για την Κέρκυρα και, κυρίως, για 70 οικογένειες που, επαναλαμβάνω, τελούν υπό μεγάλη πίεση. Και κάτι επιπλέον, αγωνιστικό: η φετινή είναι μια πολύ καλή συγκυρία για την ομάδα της Κέρκυρας, να διαθέτει ένα τόσο πολύ καλό υλικό, με μεγάλες δυνατότητες. Ας αφήσουν, λοιπόν, ήσυχη την ομάδα, να τραβήξει το δρόμο της, γιατί είμαι πεπεισμένος πως αυτή η χρονιά για την Κέρκυρα θα είναι μια χρονιά με μεγάλη απόδοση κι, ενδεχομένως, κατακτήσεις στόχων υψηλών…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις