Η αναδιάρθρωση απειλεί με ρήγμα τον ΣΥΡΙΖΑ!

Οι εκλογές πλησιάζουν, τον Μάιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Οκτώβριο οι Εθνικές, αλλά η αναδιάρθρωση έρχεται να βάλει… μπουρλότο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επιμένει στην εφαρμογή του πλάνου που έχει εγκρίνει η ΕΠΟ και η Super League από το περασμένο καλοκαίρι και για την οποία τώρα φέρνει αντιρρήσεις.

Στο ραντεβού της Δευτέρας (8/4), ωστόσο, το σκηνικό ανετρέπει.

Τόσο η ομοσπονδία, όσο και ο συνεταιρισμός έκαναν πίσω, αποδέχθηκαν το πλάνο και ο χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλάζει.

Είναι, όμως, οριστικό;

Μπορεί ο υφυπουργός να μην επιθυμεί την αλλαγή… ρότας παρά τις πιέσεις που δέχεται, ωστόσο για να ισχύσει τελικά το πλάνο, θα πρέπει οι βουλευτές της Κυβέρνησης να ψηφίσουν την σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί εντός των ημερών.

Πόσο σίγουρο είναι ότι τελικά αυτό θα πράξουν;

Θα πρέπει δηλαδή, να αποδεχθούν μία κατάσταση.

Που ναι μεν βολεύει κάποιες ομάδες της Super League και όσες από τη Football League συμμετάσχουν στη νεοσύστατη Super League 2, ωστόσο δεν εξυπηρετεί καθόλου τη «Γ’ Εθνική».

Με το νέο πλάνο, οι 12 ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου για τη Football League, ουσιαστικά θα παραμείνουν στην 3η τη τάξει εθνική κατηγορία.

Πρακτικά θα έχουν κάνει μία τρύπα στο νερό. Άρα, ποιος ο λόγος να συναινέσουν οι βουλευτές της επαρχίας σ’ αυτή την επιλογή;

Το… κόστος της ψηφοθηρίας θα είναι μεγάλο…

Οι αντιδράσεις της περιφέρειας

Όσα σωματεία της Γ’ Εθνικής προβιβαστούν, πρακτικά θα μείνουν στην ίδια κατηγορία.

Όσα παραμείνουν, θα χάσουν μια κατηγορία.

Και όσα υποβιβαστούν, θα πέσουν δύο κατηγορίες.

Αυτό το γνωρίζουν εδώ και καιρό οι κυβερνητικοί βουλευτές της Περιφέρειας, έχοντας λάβει εκατοντάδες μηνύματα έντονης δυσφορίας από τις τοπικές κοινωνίες.

Με αποτέλεσμα ο Βασιλειάδης να δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα για να τεθεί σε ισχύ η αναδιάρθρωση από την μεθεπόμενη σεζόν και με πιο ορθολογικό τρόπο.

Στα εσωτερικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται συνέχεια διεργασίες, προκειμένου να μην χαθούν ψήφοι από την αναδιάρθρωση.

Ο πρωθυπουργός κινείται προς την κατεύθυνση της εξισορρόπησης καταστάσεων, με σκοπό να μην προκληθεί αναβρασμός στην επαρχία.

Και παράλληλα να μην… κάψει τον Βασιλειάδη.

Το κυβερνών κόμμα, λόγω της προεκλογικής περιόδου, θα κάνει ότι μπορεί για να μην αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο.

Πράγμα… αδύνατον!

Η Γ’ Εθνική είναι αδικημένη και ορίζει τις εξελίξεις…

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις