«Κύριος στόχος της αναδιάρθρωσης είναι να μην γίνεται το έλα να δεις στη Β’ κατηγορία»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την απόφαση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποστήριξε ότι οι ομάδες έπρεπε να στηρίξουν ό,τι ψήφισαν το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μποροβήλος:

-την απόφαση για την αναδιάρθρωση: «Καταντήσαμε να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο. Να λέμε ‘μπράβο, είμαστε εντάξει’, γιατί αυτό που είχαμε συμφωνήσει από το καλοκαίρι θα γίνει. Πέρα από τα πολλά προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα είναι ότι δεν μαθαίνουμε στους φιλάθλους τι ισχύει στο Πρωτάθλημα. Αυτό που ψηφίσαμε πέρσι οφείλαμε να το τηρήσουμε, ανεξάρτητα από το αν κινδυνεύει τώρα ο Αστέρας. Όταν όλοι παραδεχόμαστε πως η Ελλάδα έχει κρίση, ότι η Football League έχει ασθένειες που έχουν έρθει μερικώς και στη μεγάλη κατηγορία. Πώς θα θεραπευτεί αν δεν έρθουν κάποια χρήματα; Αυτό που πιστεύαμε και πιστεύουμε είναι πως ένα Πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες θα οδηγήσει σε μια αναβάθμιση, θα εμφανιστούν κάποιοι χορηγοί, θα είναι πιο ανταγωνιστικό και ο κόσμος θα το εμπιστεύεται περισσότερο. Δεν μπορούμε να πάμε με ένα κουμπί από το ένα σημείο στο άλλο, θα πρέπει να κάνουμε βήματα. Να σταματήσει κάποια στιγμή η φθίνουσα πορεία και δειλά-δειλά να πηγαίνουμε προς τα πάνω».

-την αναγκαστική υποχώρηση της Λίγκας και της ΕΠΟ: «Από τη στιγμή που ήταν προϋπόθεση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο η μείωση των ομάδων, δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Έχουμε μάθει στην Ελλάδα ότι «κάτι θα γίνει στο τέλος», γι’ αυτό και κάποιοι περίμεναν να αλλάξει κάτι. Όμως δεν άλλαξε τίποτα τελικά».

-τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος:
 «Μπορείς να βρεις τρόπους να πας στα 32-34 παιχνίδια για ένα όμορφο Πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να βρεις εύκολα ένα παιχνίδι που θα είναι αδιάφορο. Αυτό ισχύει ακόμη και φέτος, δεν θα βρεις εύκολα αδιάφορο ματς».

-τα τηλεοπτικά έσοδα μετά την αναδιάρθρωση: «Σύμφωνα με όσα έχουμε συμφωνήσει, οι ομάδες που θα πέσουν από τη Super League, θα διατηρήσουν το συμβόλαιό τους μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ. Αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση, ο Θεός βοηθός. Για μας δεν θα ήταν πάνω από 150 χιλιάδες. Θα έπαιρναν ό,τι έδινε ο τηλεοπτικός πάροχος. Τώρα τα χρήματα που θα πάρουν είναι τρελά λεφτά συγκριτικά με το παρελθόν. Ο κύριος στόχος της αναδιάρθρωσης είναι να φτιαχτεί και η από κάτω κατηγορία. Δεν μπορείς να έχεις μια αρκετά καλή πρώτη κατηγορία και από κάτω να γίνεται το έλα να δεις».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις