Αγγλικός “εμφύλιος” με άρωμα προημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ

Ο αγγλικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι δίνει το δικό του άρωμα στα προημιτελικά του Champions League. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται απόψε (22:00, COSMOTE Sport 2) στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο των «σπερς», που θα εγκαινιαστεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η ομάδα που θα περάσει θα βρει στο δρόμο της στα ημιτελικά εκείνη που θα επιβιώσει από το Γιουβέντους-Άγιαξ.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στο Top 4 της Premier League, συμμετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «8» και θέλει να δώσει συνέχεια στο όνειρο. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ντάιερ και Λαμέλα, ενώ αμφίβολοι οι Οριέ και Γιορέντε. Στο όριο καρτών βρίσκονται τρεις βασικοί, οι Αλντερβάιρελντ, Λαμέλα και Σον.

Για τη Σίτι, που είναι στο -2 από τη Λίβερπουλ αλλά με ματς λιγότερο στην Premier League, παραμένει «ζωντανός» ο στόχος των τεσσάρων τίτλων και φτάνει στα προημιτελικά του Champions League για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους λαβωμένους Μπράβο και Ζιντσένκο, ενώ ερωτηματικά αποτελούν οι συμμετοχές για τους Αγουέρο, Ντελφ, Μεντί και Γουόκερ. Αγουέρο και Οταμένδι είναι στο όριο των καρτών για τους «πολίτες».

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εντός των τειχών σε 156 αναμετρήσεις υπάρχει σχετική ισορροπία, με την Τότεναμ να μετρά 60 νίκες, τη Σίτι 61 και 35 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως η ομάδα του Μάντσεστερ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία μεταξύ τους ματς, ανάμεσά τους και το φετινό ματς για το πρωτάθλημα στο «Γουέμπλεϊ στις 29 Οκτωβρίου, με ένα γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 6’. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο «Έτιχαντ» για την Premier League στις 20 Απριλίου, μόλις τρεις μέρες μετά τη ρεβάνς για το Champions League. Πάντως στα 14 νοκ άουτ παιχνίδια που έχουν δώσει στην Αγγλία, τα «σπιρούνια» έχουν προκριθεί εννιά φορές και πέντε από τις τελευταίες έξι.

Πιθανές συνθέσεις: 
Τότεναμ (Ποτσετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Σον, Γουίνκς, Κέιν.
Μαν. Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Λαπόρτ, Οταμένδι, Μεντί, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζεσούς.
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις