Οι αποφάσεις της Football League

Ο Άρης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δευτεραθλητές της περσινής τρίτης κατηγορίας, είναι γνωστό ότι θα ανέβουν στη Β’ Εθνική μέσω προσφυγής τους στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, αφού η προκήρυξη αναφέρει για τη σεζόν 2015-16 τη συμμετοχή 20 ομάδων…

Για να κινηθεί η όλη διαδικασία, ωστόσο, έπρεπε να οριστικοποιηθεί πόσες ομάδες αρχικά δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Και αυτό «σφραγίστηκε» το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) όταν στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής έγινε γνωστό ότι «σίγουρες» αυτή τη στιγμή είναι 17 και υπάρχει ερωτηματικό για μία ακόμα, είτε την Κέρκυρα είτε τον Λεβαδειακό.

Αυτό το 17+1 αποφάσισαν στο συμβούλιο και έτσι αυτομάτως ο Άρης απέκτησε το έννομο συμφέρον για να πάει στην ΕΠΟ. Κάτι που είναι θετική εξέλιξη για τους Θεσσαλονικείς, αφού πλέον μετρούν αντίστροφα για την άνοδο τους. Το ίδιο φυσικά μπορούν να πετύχουν και όσοι από τους υπόλοιπους δευτεραθλητές (Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός) προσφύγουν στην Ομοσπονδία για τον ίδιο λόγο.

Όσο για το αν θα γίνουν μπαράζ ή όχι, θα εξαρτηθεί από το αν για τις δύο ή τρεις κενές θέσεις της Β’ Εθνικής θα υπάρξουν ισάριθμες ή περισσότερες προσφυγές αναπλήρωσης. Αν δηλαδή τα κενά είναι τρία και οι ομάδες που θα πάνε στην ΕΠΟ τρεις τότε θα υπάρξει απευθείας άνοδος των περσινών δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής χωρίς να χρειαστούν μπαράζ.

Από εκεί και πέρα, βέβαια κάθε ομάδα έλεγε «τα δικά της» για το αν θα πρέπει να συμπληρωθεί ή όχι το κενό μέχρι τις 20 ομάδες της προκήρυξης, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει… Είναι σαφές ότι στη Β’ Εθνική οι παλιές ομάδες δεν επιθυμούν τον ανταγωνιστικό και διεκδικητή ανόδου Άρη, αλλά αυτό στην πραγματικότητα ουδεμία ουσιαστική επίπτωση έχει, αφού για τη συμπλήρωση των κενών θα αποφασίσουν οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Και εκεί τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Η προσφυγή θα γίνει 100% δεκτή!

Σε ό,τι αφορά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος μετά από δύο ψηφοφορίες εντός του Δ.Σ. αποφασίσθηκε να γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά με τη σημείωση ότι αν υπάρξουν εθνικές εκλογές η σέντρα θα γίνει στις 27/9. Η δε κλήρωση αποφασίσθηκε να διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου…

Οριστικά στη Γ’ Εθνική Ερμιονίδα, Τύρναβος

Στο Δ.Σ. υπήρξε αίτημα ώστε Ερμιονίδα και Τύρναβος να παραμείνουν για να συμπληρώσουν εκείνοι τα κενά (δύο σίγουρα αφού Νίκη Βόλου και ΟΦΗ θα παίξουν στη Γ’ Εθνική) στη Β’ Εθνική. Αυτό ωστόσο, απορρίφθηκε μετά από σχετική ψηφοφορία και έτσι οι δύο ομάδες οριστικά έπεσαν στην τρίτη κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες ομάδες που ακολουθύσαν στα πλέι άουτ, αφού η βαθμολογία επικυρώθηκε αυτόματα μετά από εξουσιοδότηση που είχε δοθεί στον πρόεδρος της διοργανώτριας Σπύρο Καλογιάννη.

ΟΠΑΠ και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τέλος να σημειωθεί ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΟΠΑΠ για να είναι ο χορηγός του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, ενώ θα ζητηθεί από τον υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να υπάρξει παράταση ενός έτους για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, αφού αρχικά δεν υπήρχε απαρτία (πέρα από τα νέα μέλη)…

Αίτημα για μετάθεση μίας εβδομάδας αργότερα στο Κύπελλο

Το απόγευμα της Δευτέρας η διοργανώτρια εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 17 Αυγούστου 2015

-Αποφάσεις Δ.Σ. 17/8/15

-Η ημερομηνία κλήρωσης πρωταθλημάτων Football League 2015-16 θα είναι η 2/9/15 ημέρα Τετάρτη.

-Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 17 ή 18 ομάδες ανάλογα με την εκκρεμούσα απόφαση του Τ.Δ.Δ./ΕΠΟ.

-Η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα οριστεί στο επόμενο Δ.Σ. προτεινόμενη ημερομηνία 20 ή 27/9/15.

-Θα σταλεί έγγραφο στην ΕΠΟ προκειμένου να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας ΠΑΕ των ομάδων που ανήλθαν από την Γ’ Εθνική.

– Εστάλη έγγραφο στον κ. Κοντονή με την παράκληση την αναστολή για ένα χρόνο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου – Turnique στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής».

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις