«Η ΑΕΛ δεν θα ανεχτεί αναβολή για έναν χρόνο της αναδιάρθρωσης, μόνο την πλήρη ματαίωσή της»

Κατηγορηματικός ήταν ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του , για την στάση που θα κρατήσει η ΑΕΛ στο θέμα της αναδιάρθρωσης στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Για την αναδιάρθρωση:

“Έχω διατυπώσει τις απόψεις μου για την αναδιάρθρωση σε ανύποπτο χρόνο. Ήμουν και είμαι κατά. Αλλά είμαι και εντελώς κατά της πρότασης της ΕΠΟ, δηλαδή την αναβολή της αναδιάρθρωσης για έναν χρόνο. Πρόταση που είναι υποβολιμαία. Όλοι γνωρίζουμε πού πρόσκειται ο Γραμμένος και η πλειοψηφία των διοικούντων την ΕΠΟ και αυτή η πρόταση δεν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά για να σωθεί η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Αλλά και για να ανέβουν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Πλατανιάς. Όποιος είναι έξυπνος και γνωρίζει τα πράγματα, καταλαβαίνει ποιος τα υποκινεί. Επουδενί η ΑΕΛ δεν θα ανεχτεί αναβολή για έναν χρόνο της αναδιάρθρωσης, μόνο την πλήρη ματαίωσή της. Αν τελικά η ΕΠΟ την αναβάλει, εμείς θα παρέμβουμε νομικά. Γιατί υπάρχει το άρθρο 7 του ΚΑΠ, παράγραφος 5 που αν αξιοποιηθεί, η διοίκηση της ΕΠΟ θα γίνει έκπτωτη“, ήταν το αρχικό σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου στο sportdog.

Όλα αυτά έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα πέσουν από τη Σούπερ Λιγκ. Τι βλέπετε να γίνεται εκεί;

“Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Εγώ μόνο για την ομάδα μου μπορώ να μιλήσω, που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των άλλων. Ακόμα κι αν οι υπόλοιπες ομάδες μεταμορφωθούν σε Μπαρτσελόνα, εμείς θα πάρουμε 3 βαθμούς στα παιχνίδια που έχουν απομείνει. Δεν είναι δυνατόν να μας φτάσουν ομάδες που τώρα βρίσκονται στη δύσκολη θέση, γιατί παίζουν μεταξύ τους παιχνίδια“.

Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει, τώρα, τον ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

“Για να γίνει πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μας κερδίσει. Τα τελευταία τρία χρόνια, τα αποτελέσματα που έχουμε απέναντι στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, είναι θετικά. Έχουμε κερδίσει τον Ολυμπιακό, από την ΑΕΚ δεν έχουμε χάσει ποτέ στη Λάρισα. Πέρσι ήρθαμε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΛ, άλλωστε, στην έδρα της από τα Χριστούγεννα και μετά έχει μόνο μια ήττα, από τον Ατρόμητο στο 93ο λεπτό με ένα τυχαίο γκολ και ενώ εμείς είχαμε ήδη δύο δοκάρια“.

Είναι δίκαια στην κορυφή φέτος ο ΠΑΟΚ;

“Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Έχουν ξεχωρίσει και δικαίως βρίσκονται στην κορυφή με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού καθόρισε τον φετινό τίτλο: Αν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο Καραϊσκάκη, θα μπορούσε να ήταν αυτός τώρα πρωταθλητής. Τώρα, όμως, ο ΠΑΟΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορεί να τον χάσει.

Εμείς, όμως, είμαστε ομάδα που θέλουμε να κερδίζουμε, δεν κάνουμε εκπτώσεις. Ακόμα και στο κομμάτι του να φιλοξενήσουμε οπαδούς του ΠΑΟΚ, που βλέπετε ότι όλες οι ομάδες τους αντιμετωπίζουν ως τους καλύτερους πελάτες. Εμείς λόγω του θανάτου του Μπλιώνα, θέλαμε να αποφύγουμε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις. Αλλά θα φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ και όσα μας υποδείξουν, θα αισθανθούν λες και βρίσκονται στο σπίτι τους“.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις