Και οι 46 αθώοι για τις πλαστές ενημερότητες

Η “Δίκη” αποκαλύπτει το υπ’ αριθ. 260/2019 βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σωτήρη Τσιμπέρη και αποφάσισε να παύσει την ποινική δίωξη 46 κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης.

Ελέγχθηκαν για κακουργηματική απάτη και κακουργηματική απιστία και αθωώθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Ρέμος Ντέμης Νικολαΐδης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, και Θόδωρος Κουρίδης.

Στο πόρισμα των 376 σελίδων του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται ότι:

“δεν στοιχειοθετείται η κακουργηματική απάτη, καθώς από την παραπλάνηση των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ δεν προέκυψε βλάβη των ανταγωνιστριών ομάδων, ενώ τα περιουσιακά οφέλη των ομάδων των κατηγορουμένων (χορηγίες ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα) συνδέονται αιτιωδώς με τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική τους κατηγορία, τα οποία θα ελάμβαναν σε κάθε περίπτωση”

-” πλαστογραφία προέκυψε για 17 από τους 46 κατηγορούμενους, αλλά όχι κακουργηματικά λόγω ελλείψεως του στοιχείου του οφέλους ή της βλάβης τρίτου και έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, αλλά τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της πενταετίας”.

Πηγή: dikisports

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις