Οι “πιτσιρικάδες” του Άγιαξ κόντρα στην έμπειρη Γιουβέντους

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης θέλουν να κάνουν Άγιαξ και Γιουβέντους που κοντράρονται στην «Άμστερνταμ Αρίνα» στο πρώτο μεταξύ του ματς, το οποίο διεξάγεται απόψε στις 22.00 (Cosmotesport-2).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα των πιτσιρικάδων του Άγιαξ απέναντι στην «γηραιά κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που φιλοδοξεί να φτάσει ως το τέλος στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ολλανδοί έχουν κάνει ήδη την υπέρβαση τους αποκλείοντας στη προηγούμενη φάση τη… μόνιμη τα τελευταία χρόνια πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Υπό αυτή την έννοια ο Αίαντας έχει πετύχει ήδη τον στόχο του φτάνοντας στους «8», όμως είναι γνωστό ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

Από την άλλη η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει κάτι σαν υποχρέωση να φτάσει ως το φινάλε της διοργάνωσης, από τη στιγμή που κάνει περίπατο στη Serie A και διαθέτει τον απόλυτο πρωταγωνιστή του θεσμού, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος έσπασε τα κοντέρ προπονήθηκε χθες κανονικά και όπως ήταν αναμενόμενο ξεπέρασε τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με την εθνική Πορτογαλίας με την Σερβία στις 25 Μαρτίου.

Η βαρύτητα της συμμετοχής του CR7 δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, άλλωστε η πρόσφατη ανατροπή απέναντι στην Ατλέτικο που ήταν δικό του έργο μιλάει από μόνη της.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Άγιαξ καλείται να σπάσει μια ιδιαιτέρως αρνητική παράδοση καθώς έχει να νικήσει την Γιουβέντους από το μακρινό 1974! Έκτοτε, οι Ιταλοί μετρούν έξι νίκες, ενώ οι δύο ομάδες έχουν άλλες τόσες ισοπαλίες στις συναντήσεις που ακολούθησαν (1974, 2004 και 2010).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις