Α. Μεταφτσής: Διατηρώ επιφυλάξεις, αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση

Στο Βόλο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Με την ευκαιρία αυτή αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού Βόλου (οι κ.κ. Τσεκούρας, Μουρτζίνος, Μεταφτσής) και της Νίκης (κ. Βενέτης), συναντήθηκαν με τον κ. Παπαδημούλη και το εξέθεσαν το θέμα που έχει προκύψει στο Βόλο με το θέμα της αναδιάρθρωσης και την αντίδραση που υπάρχει στους φιλάθλους των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης, για την αδικία που γίνεται.

Το μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Αλέκος Μεταφτσής, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico», αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον κ. Παπαδημούλη, τονίζοντας τα εξής:

«Η συνάντηση με τον κ. Παπαδημούλη ήταν και έγκυρη και έγκαιρη. Οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Νίκη, αμέσως έπιασαν το σφυγμό και έκλεισαν το ραντεβού με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτά που ακούσαμε από τον κ. Παπαδημούλη ήταν πάρα πολύ ουσιαστικά. Χωρίς να θέλω να δώσω φρούδες ελπίδες στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και της Νίκης και επειδή είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο, διατηρώ επιφυλάξεις για το αν τελικά θα προχωρήσει από φέτος η αναδιάρθρωση. Αν δηλαδή θα περάσει η τροπολογία που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο κ. Βασιλειάδης.

Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Ο κ. Παπαδημούλης ήταν γνώστης του θέματος και κατέστη σαφές, ότι υπάρχουν πολλές ομάδες από όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες πλήττονται με την αναδιάρθρωση και θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις συνειδήσεις των φιλάθλων, όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές, δημοτικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές. Κάναμε γνωστό στον κ. Παπαδημούλη και οι δύο ομάδες, ότι οι φίλαθλοι είναι αγανακτισμένοι. «Παρών» ήταν και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Από την πλευρά του ο κ. Μεϊκόπουλος του τόνισε, ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι κατά της αναδιάρθρωσης και του τρόπου που πάει να γίνει από την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Στη συζήτηση ειπώθηκε, επίσης, ότι έχει σταλεί έγγραφο από τη νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή και τον πρωθυπουργό της χώρας, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα φέρνει σε δυσχερή θέση ιστορικές ομάδες. Θα γίνουν επιπλέον κινήσεις, μέχρις ότου κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα και περιμένουμε τις εξελίξεις. Θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι να πάρουν θέση. Κακά τα ψέματα, επειδή είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος, το σκέφτονται πάρα πολύ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει η Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία προς ψήφιση θα πάει στην Ολομέλεια. Υπάρχουν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πάρα πολύ εύκολα μπορούν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για κάποιο άρθρο. Αν ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία, θα πρέπει να είναι όλοι εκεί μέσα για να ψηφίσουν. Γιατί η πλειοψηφία είναι ισχνή…

Δεν περνάνε τόσο εύκολα οι τροπολογίες όπως νομίζουν ορισμένοι. Ο κόσμος να γνωρίζει, ότι γίνονται ενέργειες από πλευράς των ομάδων, οι οποίες μπορεί να ανατρέψουν την κακή εξέλιξη των πραγμάτων.

Κλείνοντας, θέλω να πω για να ξέρουν κάποιοι, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε εκκαθαριστή. Η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Άρα, όποιες ενέργειες και αν γίνουν, ό,τι χρήματα και αν εισπραχθούν, δεν πηγαίνουν σε φυσικά πρόσωπα, αλλά στον εκκαθαριστή. Αφού πρώτα πληρωθούν τα χρέη προς το δημόσιο και το ΙΚΑ, ό,τι ποσό περισσέψει μπορούν να το πάρουν αυτοί που είχαν δώσει τα χρήματα τους για να διοικήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου».