«Άδικη εξέλιξη η αναδιάρθρωση»

Πληθώρα αντιδράσεων σε αρκετές ομάδες της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των οποίων και στη Βέροια, προκαλεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΠΟ και Πολιτείας και εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας είναι, έτσι κι αλλιώς, αυτές που αδικούνται από τον όλο σχεδιασμό, αφού επί της ουσίας χάνουν μια κατηγορία.

Τόσο αυτές που θα ανέβουν στη νέα Football League, η οποία θα είναι η τρίτη κατηγορία, αλλά και αυτές που θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική, η οποία θα είναι στην πραγματικότητα Δ’ Εθνική.

Η «Μetrosport» έδωσε τον λόγο σε εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων της Μακεδονίας, οι οποίες υπό τις παρούσες συνθήκες χτυπούν την «πόρτα» της Football League, και όλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο εφαρμογής της αναδιάρθρωσης.

 Μπίκας: «Άδικη εξέλιξη»
Άδικη για τις ιστορικές ομάδες που θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν, αλλά κι αυτές που θα ανέλθουν στη Football League χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση ο Κώστας Μπίκας, εκ μέρους της διοίκησης της Βέροιας. «Είναι μια άδικη εξέλιξη για όλες τις ιστορικές ομάδες, αναμένουμε μήπως αλλάξει κάτι. Το ιδανικό για εμάς θα είναι να μη συμβεί, έτσι ώστε να ανεβούμε στη Β’ Εθνική. Εχουμε κατ’ αρχήν το μυαλό μας στο ματς της Κυριακής με τον Αγροτικό Αστέρα, να εξασφαλίσουμε την άνοδο και ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ομάδες που θίγονται για τρόπους αντίδρασης».

Αντωνίου: «Ό,τι χειρότερο»
Από πλευράς Καβάλας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, ο οποίος τόνισε: «Αυτή η αναδιάρθρωση είναι ό,τι χειρότερο. Ανεβαίνεις και παραμένεις στην ίδια κατηγορία. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον είναι επαγγελματική. Τα έξοδα θα είναι πολλά, το ύψος της χρηματοδότησης δεν έχει ξεκαθαρίσει. Αν ισχύουν τα λεφτά που ακούγονται θα έχουν τελειώσει από την πρώτη εβδομάδα. Συμπορευόμαστε και με τις υπόλοιπες ομάδες που αντιδρούν».

Ευγενίου: «Εικονική άνοδος, κατάφωρη αδικία»
Ο ισχυρός άνδρας της Τρίγλιας, Στράτος Ευγενίου έκανε κι αυτός λόγο για αδικία. «Για εμάς είναι κάτι διαφορετικό, δεν ήταν στα πλάνα μας η άνοδος. Οπωσδήποτε, αν ήμασταν μια ομάδα με το ειδικό βάρος της Βέροιας, του Μακεδονικού ή του Αγροτικού Αστέρα θα μας ενοχλούσε. Κυνηγάς την άνοδο και πρέπει να έχεις μια ανταμοιβή. Εμείς Τρίγλια είμαστε, μια άνοδος, έστω και εικονική, μας αρκεί. Για τις ομάδες με άλλο ειδικό βάρος, όμως, αποτελεί κατάφωρη αδικία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μπουντρούδης: «Θα σκεφτούμε αν κατέβουμε στα μπαράζ»
Πιο οξύς ο πρόεδρος του Νέστου, Νίκος Μπουντρούδης, ο οποίος, μάλιστα, επισήμανε πως θα σκεφτεί αν η ομάδα κατέβει στα μπαράζ σε περίπτωση εφαρμογής της αναδιάρθρωσης. «Θα σκεφτούμε αν κατεβάσουμε την ομάδα στα μπαράζ. Δεν σέβονται τον κόπο των ομάδων. Στη Γ’ Εθνική τραβήξαμε κουπί χωρίς να πάρουμε ένα ευρώ. Οι μεγάλοι θα πάρουν τα “πακέτα” κι οι μικροί τίποτα. Ας έχουν μόνο αυτούς τότε κι εμείς να παίζουμε μεταξύ μας στα τοπικά. Ποιος ο λόγος να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο; Ολοι αυτοί στην ΕΠΟ έχουν πλήρη μεσάνυχτα από το ποδόσφαιρο. Το πιο σωστό θα ήταν μια Β’ Εθνική σε δύο ομίλους και να αφήσουν το πλάνο απείραχτο για 20 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Νέστου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις