ΠΑΟΚ: Τα μεταγραφικά και η περίπτωση Πόνσε

Παρά το γεγονός ότι ήδη κυκλοφορούν πολλά μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΟΚ, με τελευταίο αυτό που εμπλέκει τον Δικέφαλο με τον Έσε Πόνσε της Ρόμα που αγωνίζεται δανεικός στην ΑΕΚ, στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την ενίσχυση της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε επίπεδο προσώπων.

Κι αυτό οφείλεται κυρίως στο… δόγμα του Ραζβάν Λουτσέσκου που “απαγορεύει” κάθε κουβέντα για μεταγραφές, πριν ολοκληρωθεί η επίτευξη των στόχων, η κατάκτηση του νταμπλ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ
Ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί και μάλιστα δυναμικά στις μεταγραφές του καλοκαιριού είναι σίγουρο! Ο Ιβάν Σαββίδης έχει τονίσει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα προκειμένου να διεκδικήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις την είσοδό της στους ομίλους του Champions League και οι κατευθύνσεις που έχει δώσει στα στελέχη του Δικέφαλου λένε πως το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν μπορεί να επιβαρυνθεί με ακόμη τρία μεγάλα συμβόλαια.

Συζητήσεις για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν έχουν γίνει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για έναν μέσο και έναν εξτρέμ από το πάνω ράφι.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΝΣΕ
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ενδεχόμενο να υπάρχει ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον επιθετικό της Ρόμα, Έσε Πόνσε που εφέτος έχει σκοράρει 19 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει κίνηση για τον Αργεντινό κι αυτό προκύπτει από τα δεδομένα που ισχύουν στην περίπτωσή του.

Και δεν είναι μόνο οι υψηλές ρήτρες που έχει ορίσει η Ρόμα στο συμβόλαιο δανεισμού του με την ΑΕΚ, που προφανώς ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ σε ενδεχόμενο ενδιαφέρον των “ασπρόμαυρων”.

Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του δύο επιθετικούς στην ίδια ηλικία πάνω κάτω με τον Πόνσε. Άκπομ και Σβιντέρσκι και σε αυτό είναι πιθανό να προστεθεί το καλοκαίρι και ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι δύσκολα μπορούν να χωρέσουν ήδη οι τρεις επιθετικοί που αποτελούν το ίδιο στην ουσία πρότζεκτ, όχι να προστεθεί και τέταρτος.

Ακόμη και η λογική μιας επικοινωνιακής εκμετάλλευσης μιας τέτοιας μεταγραφής, να μπει δηλαδή στη διεκδίκηση του Πόνσε μόνο και μόνο για να δείξει ότι είναι πολύ ισχυρότερος από την ΑΕΚ, δεν φαίνεται να έχει πραγματικό υπόβαθρο, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις