Αναδιάρθρωση στο… πόδι

Η Πολιτεία και η ΕΠΟ προχωρούν στην αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, χωρίς να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, για το τί θα ισχύσει σε όλες τις λίγκες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Σούπερ Λιγκ θα είναι πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, πολύ μικρό, για να είναι εμπορικό και ανταποδοτικό στα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια ή θα υπάρχει και άλλος γύρος ή πλέι οφ για να βγει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Στη δεύτερη περίπτωση κάποιες ομάδες θα ολοκληρώσουν πρόωρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η Σούπερ Λιγκ 2 δεν έχει θεσπιστεί κάτι που αναμένεται να γίνει, βάσει του πλάνου του Βασιλειάδη, μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς θα πρέπει να βρεθεί πρώτα η νομική φόρμουλα. Θα είναι πρωτάθλημα με 12 ομάδες; Ο υφυπουργός έριξε στο τραπέζι το… τυράκι για 14 ομάδες (να ανέβουν δύο από την Γ’ Εθνική με αγώνες μπαράζ), με στόχο να υπάρξει διάσπαση του μετώπου των ομάδων της Γ’ Εθνικής που «μάχονται» για να μην περάσει η αναδιάρθρωση.
Από τη νέα Φούτμπολ Λιγκ των 14 ομάδων, όπως προβλέπει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, πόσες ομάδες θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2 και πόσες θα υποβιβαστούν; Κανείς δεν γνωρίζει, τη στιγμή που δεν υπάρχει ενημέρωση. Όσο για την Γ’ Εθνική, πως θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα; Με πόσους ομίλους και πώς αυτοί θα καταρτιστούν; Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως η αναδιάρθρωση έχει στηθεί στο πόδι και δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη αντίδραση από το σύνολο σχεδόν των ομάδων.

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις