Σπυριδόπουλος: Τους πλακώσαμε στις νίκες και ανεβήκαμε!

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΦΩΣ έδωσε ο ελληνοαμερικανός πρόεδρος του Βόλου, Γιώργος Σπυριδόπουλος και αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στη βολιώτικη ομάδα.

Μεταξύ άλλων, ο Σπυριδόπουλος είπε:
-Πώς μπήκατε στο Βόλο πέρσι;

Σε δύο σερί χρόνια ανεβήκαμε εύκολα δύο κατηγορίες! Να τα λέμε αυτά. Πώς μπήκα. Με τον Μπέο δεν είχα κόψει φιλία όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ερχόμουν Ελλάδα, επειδή το σπίτι μου είναι στην Κατερίνη, πολλές φορές που εκείνος ανέβαινε Θεσσαλονίκη σταματούσε στην Κατερίνη και πίναμε έναν καφέ. Δήμαρχος Βόλου ήταν και μάλιστα όλος ο Βόλος λέει ότι έχει κάνει τα περισσότερα έργα από όσους πέρασαν. Είχε πάντα τη σκέψη- και εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό- να ενώσει τον Ολυμπιακό Βόλου με τη Νίκη Βόλου και να φτιαχτεί μία μεγάλη ομάδα στο Βόλο! Γι’ αυτό και η νέα ομάδα που φτιάξαμε, έχει χρώμα κόκκινο και μπλε, τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου!

-Δεν μπορεί να γίνει εύκολα αυτό.

Αυτό θα κάνει τον Βόλο πρώτη ποδοσφαιρική επαρχιακή δύναμη στην Ελλάδα. Πόλη σαν τον Βόλο όμορφη, με δυναμική τουρισμού, με Πήλιο, με παραλίες, με τουρισμό 8 μήνες το χρόνο, δεν υπάρχει. Δεν βρίσκεις ξενοδοχείο να κλείσεις στο Βόλο επί 8 μήνες! Και να σου πω κάτι για τη συγχώνευση: Εγώ είμαι Κατερινιώτης και έζησα τη μεγάλη έχθρα που υπήρχε στην Κατερίνη μεταξύ Ποντίων και Βλάχων! Πόντιοι πάρα πολλοί στην Κατερίνη. Και όμως ενώθηκαν μέσω του ποδοσφαίρου! Ενώθηκε ο Όλυμπος Κατερίνης με τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης και έφτιαξαν τον Πιερικό ο οποίος έπαιζε για πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική! Εκεί να δεις αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων που ενώθηκαν. Αλλά το έκαναν για το καλό της πόλης. Πιστεύω ότι μια μέρα ο Βόλος θα πετύχει το στόχο “μία πόλη μία ομάδα”.

Ποιος έχει τις μετοχές;

Πολλοί από λίγο, όλο το συμβούλιο. Εγώ είμαι πρόεδρος. Ας έρθει όποιος θέλει, να βοηθήσει, να πάρει ένα ποσοστό μετοχών.

 Την πλειοψηφία ποιος την έχει;

Όλοι μαζί είμαστε. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και νεανική ομάδα, θα πάρουμε και άλλους. Μόνο 3 παίκτες είναι προχωρημένης ηλικίας έμπειροι και μας βοηθάνε πολύ. Στην αρχή της σεζόν ξεφύγαμε στη βαθμολογία διότι δεν μας ήξεραν και δεν μας υπολόγιζαν. Μας θεωρούσαν νεοφώτιστους και μη φαβορί. Και τους πλακώσαμε στις νίκες! Μετά όταν γίναμε φαβορί, μας έπαιζαν πιο κλειστά, πιο σκληρά, ήταν πιο δύσκολα για εμάς. Αλλά και πάλι ανεβήκαμε τρένο στη Σούπερ Λίγκα μέσα σε 2 χρονιές. Όποιος είδε τα ματς, ξέρει ότι το αξίζαμε για το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα.

mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις