Έπεσαν οι υπογραφές για την κοινή υποψηφιότητα του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία για την κοινή υποψηφιότητα ανάληψης των δύο διοργανώσεων.

Βασιλειάδης: «Προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο».

ε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030 από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία επισφραγίστηκε το Σάββατο (13/4) και επίσημα στη Θεσσαλονίκη η έναρξη της συνεργασίας των Βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο της Sportexpo 2019.

Στη συνέχεια υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας που σηματοδοτεί «μια ιστορική μέρα για τους λαούς μας και μια νέα σελίδα για την περιοχή με ανοιχτά Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξελίξεων» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Βασιλειάδης: «Κοινή πορεία, με αισιοδοξία, χαμόγελο»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του και έκανε λόγο για μια «κοινή πορεία, με αισιοδοξία, χαμόγελο, σοβαρότητα, επίγνωση της πραγματικότητας και με βασικό γνώμονα καλύτερες μέρες γι αυτήν εδώ την περιοχή, που συνήθως απασχολεί την Υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε. Να δείξουμε ότι πρωτοπορούμε, μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο εδώ στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα, με ανοιχτά Βαλκάνια και την πόλη αυτή επίκεντρο των εξελίξεων. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις