Μέσα σε πολύ πάθος κι ένταση… η Δήμητρα νίκησε το Σαρακηνό

Σε μία εκπληκτική αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από πολύ πάθος κι ένταση ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Δήμητρα  πήρε πολύτιμη νίκη στο Βασδέκειο από τον τυπικά γηπεδούχο Σαρακηνό με 2-1 και παραμένει στο “κυνήγι” του Διαγόρα (που επίσης επικράτησε στη δική του αναμέτρηση), για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Πολύ νωρίς προηγήθηκαν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι, λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου έφερε το παιχνίδι στα ίσα ο Σαρακηνός.   

Στο δεύτερο ημίχρονο το νικητήριο γκολ για τη Δήμητρα που είχε και δυο δοκάρια, αλλά και το δοκάρι του Σαρακηνού  δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ανέβασε στα ύψη την αγωνία για την τελική έκβαση της αναμέτρησης…

Ενδεικτικό της γενικότερης έντασης που υπήρχε, ότι στο ημίχρονο  αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο προπονητής της Δήμητρας, Μ. Ανδρωνάς, όπως και ο ποδοσφαιριστής Τσιμούρτος του Σαρακηνού,  ο οποίος αν και βρισκόταν στον πάγκο αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό!

Εκατέρωθεν έντονες διαμαρτυρίες για το διαιτητή Χαλβατζάκο που αναμφισβήτητα είχε δύσκολο έργο.

Το σκορ άνοιξε στο 6’ όταν ο Βούλγαρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Θωμαΐδης έκανε την κεφαλιά, έδιωξαν στη γραμμή οι παικτες του Σααρακηνού, όμως στην επαναφορά ο Θωμαΐδης με πλασέ έγραψε το 0-1

Στο 14’ ο Βούλγαρης έκανε το σουτ, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, ωστόσο βρήκε στα πόδια παικτών του Σαρακηνού και πέρασε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση οι γηπεδούχοι έδιωξαν την μπάλα που έφτασε στον Τιμπλαλέξη, αυτός δοκίμασε σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ

Στο 34’ είχαμε την ισοφάριση για τον Σαρακηνό, όταν ο Τζίκας κινήθηκε από δεξιά, έκανε την πάσα στον Αλ. Απ. Σιώμο,  που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πέτυχε την ισοφάριση (1-1). Οι άνθρωποι της Δήμητρας αντέδρασαν έντονα σε αυτή τη φάση υποστηρίζοντας ότι υπήρχε οφσάιντ.

Στο 43’ πολλές διαμαρτυρίες για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Κρανάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και προσπάθησε να πλασάρει, όμως δέχτηκε μαρκάρισμα από πίσω. Ο  διαιτητής Χαλβατζάκος δεν έδωσε τίποτα κι ακολούθησε διακοπή του αγώνα από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στο πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου η Δήμητρα ήταν πολύ καλή, θέλοντας οι παικτες της να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Έτσι στο 51’ ο Παπαδόπουλος ελίχθηκε με πολύ όμορφο τρόπο, αλλά στο τελείωμα της φάσης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, με την μπάλα να κινείται πάνω  και παράλληλα με τη γραμμή τέρματος, με αποτέλεσμα ο Κοντογιάννης να την μπλοκάρει.

Στο 57’ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Βούλγαρη, ο Νικηφοράκης με όμορφη γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Στο 63’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κράνα, η μπάλα  πέρασε πάνω από το τείχος των παικτών του Σαρακηνού, με τον Κοντογιάννη να τη βρίσκει με τα ακροδάχτυλα και να της αλλάζει πορεία, στέλνοντας τη αρχικά στο οριζόντιο και στη συνέχεια στο κάθετο δοκάρι κι από εκεί στην αγκαλιά του.

Στο 73’ σουτ του Αραπίτσα πέρασε λίγο άουτ κι από εκείνο το σημείο και στη συνέχεια είχαμε το Σαρακηνό να πιέζει όλο και περισσότερο και να δημιουργεί τις μεγάλες φάσεις, φτάνοντας μια “ανάσα”, από την ισοφάριση.

Αρχικά στο 75’ κεφαλιά του Ρακή πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 78’ ο Αλ. Απ. Σιώμος   κινήθηκε από δεξιά και πλάσαρε διαγώνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής (φωτό), με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του δοκαριού και το Στεφανή στη συνέχεια να ολοκληρώνει την απόκρουση.

Στην τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα σουτ του Γιαμαλή στο 87’ κόντραρε σε πόδια αντιπάλων, με την μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από την αριστερή κάθετη δοκό του Μπράνου, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Ντούρος (58’ λ. τρ. Σιγαλάκος), Αναστασίου (46’ Κουσκουρίδας), Ρακής, Μοράλες, Γιαμαλής, Μπακάλης, Καλαμάτας, Σιώμος, Μόσιος,Τζίκας

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Β.Τσιάτσιος, Νικηφοράκης, Στ. Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς, Τιμπλαλέξης (88’ Μπιρμπίλης), Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (90’ Γουργιώτης), Ζαντιώτης (49’ Αλ. Αραπίτσας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις