Να ‘τοι, να ‘τοι οι Πρωταθλητές, ανέβηκε στη Football League ο Ολυμπιακός! (photos)

«Λευκή» ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μένει στο 0-0 με τον ΓΣ Αλμυρού. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την άνοδο στη Football League, φτάνοντας τους 69 βαθμούς, έχοντας τους ίδιους ακριβώς με τη δεύτερη Νίκη Βόλου, την οποία προσπέρασε στην τελική βαθμολογία, λόγω των μεταξύ τους παιχνιδιών. Ο Ολυμπιακός Βόλου γέμισε με χαρά τον κόσμο του, ο οποίος κατέκλισε το Πανθεσσαλικό για να γιορτάσει με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου τον τίτλο του πρωταθλητή του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και παράλληλα την άνοδο στη Football League. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το νταμπλ, καθώς νωρίτερα στη χρονιά είχε κερδίσει και τον τίτλο του Κυπελλούχου της ΕΠΣΘ.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσίασε ένα καλό αγωνιστικά πρόσωπο. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη ήταν πολύ καλοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο δεν ήταν συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα, η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου είχε μόνο μία καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο. Έτσι, οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια, χωρίς κάποια από τις δύο να έχει προβάδισμα στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, δημιουργώντας φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, ενώ ο ΓΣ Αλμυρού προσπαθούσε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Ωστόσο, όσο περνούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν μπροστά. Όμως, καμία ομάδα δεν βρήκε στόχο και στο δεύτερο 45λεπτο, με αποτέλεσμα να κολλήσουν στο «μηδέν».
Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Μάντζιος.

Έλειπε το γκολ από το πρώτο ημίχρονο
Στο 7’ το μακρινό σουτ του Ναζίμ, δεν βρήκε «δίχτυα», με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταυράκη. Έξι λεπτά αργότερα, ο Λώττας δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο 32’ το σουτ του Μάντζιου από το ύψος του πέναλτι, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυράκη. Μετά από πέντε λεπτά, το μακρινό σουτ του Τσελεπή, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιακουμή.  Στο 43’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά, αλλά το κοντινό πλασέ του Μάντζιου έφυγε εκτός εστίας. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’+1’, η κοντινή κεφαλιά του Μάντζιου, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταυράκη.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος
Δύο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μάντζιος δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα. Στο 55’ η συρτή σέντρα του Λώττα, κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Σταυράκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το μακρινό σουτ του Λώττα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σταυράκη.  Στο 69’ το κοντινό πλασέ του Μάντζιου αποκρούστηκε σωτήρια από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νικολακάκης σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Σταυράκης κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 83’ ο Μπουτζίκος έπιασε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.  Στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα στο 85’, το σουτ του Σκοπελίτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη.

Κίτρινες: 29’ Λώττας, 67’ Ζγκούρι, 93’ Παπαϊωάννου, 94’ Νικολακάκης, 95’ Σκοπελίτης – 42’ Παπακώστας, 75’ Ματθαίου.
Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Τοροσιάδης, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης (94’ Καμπλιώνης), Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ (91’ λ.τρ. Κόλα), Σερτζίνιο, Παπαϊωάννου, Μάντζιος, Λώττας (83’ Σκοπελίτης), Ζγκούρι (71’ Φλίγκος).
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Παπακώστας, Ναουμίδης, Βέργος, Δημηνάς (85’Λουκάς), Αλεξανδρής, Τσελεπής (63’ Τζοβάρας), Κοντοβάς (70’ Ματθαίου), Αναστασίου (87’ Καλαμίδας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις