Κώστας Κρεββατάς: «ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ»

«Ένα κανόνι στην επίθεση της Νίκης» ήταν ο τίτλος του goalpost.grστην ανακοίνωση απόκτησης του Κώστα Κρεββατά και ο υψηλόσωμος φορ στα μέχρι τώρα φιλικά έχει δείξει ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του, σκοράροντας σε κάθε παιχνίδι. Ο κυανόλευκος επιθετικός εξομολογείται στο goalpost.gr και στον Γιώργο Αποστολακόπουλο, το πώς βρέθηκε από την κερκίδα των οπαδών της Νίκης, εντός αγωνιστικού χώρου φορώντας τη φανέλα με το σήμα της αγαπημένης του ομάδας και αποκαλύπτει ποιος προπονητής τον έχρισε σέντερ φορ από στόπερ και αμυντικό χαφ που αγωνίζονταν.

Μπορεί ο Κώστας Κρεββατάς να μην είναι «γέννημα» Νέας Ιωνίας, είναι όμως «θρέμμα» αυτής και δεν θα μπορούσε να μην είναι Νίκη Βόλου. Στα δέκα του χρόνια ήρθε από την Αθήνα και όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες της περιοχής που αγαπούν το ποδόσφαιρο, γράφτηκε στις Ακαδημίες της Νίκης. Στα 16 του αγωνίζεται με τους Νέους Αθλητές στο Γ’ Τοπικό, με την Ακρόπολη Σέσκλου να τον εντάσσει στο δυναμικό την επόμενη χρονιά στην Α’ τοπική κατηγορία. Τα αγωνιστικά του προσόντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Πυράσου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και τον «μετακομίζουν» στη Νέα Αγχίαλο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ακολουθεί ο Αλμυρός της Δ’ Εθνικής και φτάνουμε στο σημείο ορόσημο της καριέρας του: τη μεταγραφή του στον Σαρακηνό του Στέφανου Ξηροφώτου.

«Μέχρι τα 20 μου αγωνιζόμουν ως αμυντικό χαφ. Σε πιο μικρή ηλικία οι προπονητές μου με τοποθετούσαν στο κέντρο της άμυνας. Προφανώς λόγω ύψους. Όταν πήγα στο Σαρακηνό προπονητής ήταν ο Στέφανος Ξηροφώτος. Την πρώτη μέρα ο κόουτς μου είπε: “Ψηλέ, θα σε βάλω σέντερ φορ φέτος”. Αυτό ήταν! Η καριέρα μου άλλαξε ρότα. Με τον Σαρακηνό πέτυχα 22 γκολ σε 26 παιχνίδια».

– Πιστεύεις πως θα είχες διαφορετική εξέλιξη αν οι προπονητές σου σε χρησιμοποιούσαν στην επίθεση από τα πρώτα βήματα της καριέρας σου;

«Το γεγονός πως ξεκίνησα ως στόπερ, μετατέθηκα στον άξονα ως αμυντικό χαφ πριν καταλήξω στην κορυφή της επίθεσης, έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το μειονέκτημα είναι πως μπορεί να είχα εξελιχθεί περισσότερο ως επιθετικός, όμως το να έχεις παίξει σε θέσεις που απαιτούν δύναμη και πειθαρχία, σου προσφέρει πολλά εφόδια στη θέση του σέντερ φορ. Τελικά πιστεύω πως ήταν για καλό. Το μέλλον θα δείξει».

– Ανεβαίνεις ένα ένα τα σκαλοπάτια της καριέρας σου…

«Μετά τον Σαρακηνό, ήρθε η μεταγραφή μου στον Μαχητή Τερψιθέας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο νέο μου ρόλο ως σέντερ φορ κατάφερα να σημειώσω 12 τέρματα σε 24 ματς. Η κρούση του Ρήγα Φεραίου και του Λάκη Μπακάλη δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Τα 8 τέρματα σε 10 παιχνίδια, φέρνουν την πρόταση του Εθνικού Γαζώρου. Ομάδα με καλή οργάνωση και απόλυτη συνέπεια στο οικονομικό, όμως η γρήγορη έκβαση στην υπόθεση του υποβιβασμού και η έλλειψη στόχων επιδρά αρνητικά στην ομάδα. Συνέβησαν και κάποια κακώς κείμενα που δεν θα ήθελα να αναφέρω».

Η απόρριψη προτάσεων ομάδων Β’ Εθνικής για τα “μάτια” της αγαπημένης του Νίκης…

«Πριν αποφασίσω να συνεχίσω στη Νίκη απέρριψα δύο προτάσεις από ομάδες της FootballLeague. Οι λόγοι είναι δύο: η αγάπη για την ομάδα και η οργάνωση που είδα πριν υπογράψω. Για να με πείσουν οι άνθρωποι του Συλλόγου μου είπαν έλα να δεις και αποφασίζεις μετά. Στην πρώτη μέρα είδα πράγματα που δεν είδα ούτε στον Εθνικό Γαζώρου. Οργάνωση σε όλα τα θέματα. Βέβαια, όταν από το δωμάτιο που συζητούσαμε είδα την «Κλούβα» και φαντάστηκα να αγωνίζομαι μπροστά στον κόσμο της Νίκης, κάθε ενδοιασμός που είχα έκανε φτερά».

Η ανατριχίλα της «πρώτης»

«Στην πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας όταν περάσαμε μπροστά από τον κόσμο και αυτός όρθιος χειροκροτούσε και τραγουδούσε, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ολόκληρος. Φανταστικό συναίσθημα. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Λεωνίδας Μπίλης και προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια

«Αν και ακούγεται κοινότυπο, ήταν η καλύτερη προετοιμασία που έχω λάβει μέρος. Τα πάντα ήταν οργανωμένα στην εντέλεια και το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν το ποδόσφαιρο και η αγωνιστική μας βελτίωση. Πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Για τον Λεωνίδα Μπίλη είχα ακούσει τα καλύτερα και ειλικρινά, χωρίς προσπάθεια να κολακέψω, το διαπίστωσα και ο ίδιος. Ένα θα σου πω: καμία προπόνηση δεν ήταν ίδια με την άλλη, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εύσημα θα πρέπει να δώσουμε και στον Γυμναστή της ομάδας, τον Νίκο Αθανασιάδη που έκανε και συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτή η επένδυση της καλής προετοιμασίας θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος».

– Τι ποσοστό των δυνατοτήτων της ομάδας έχουν δει μέχρι σήμερα οι φίλαθλοι;

«Πιστεύω πως βρισκόμαστε ακόμη στο 50-60% των δυνατοτήτων μας. Το καταλαβαίνω από τον εαυτό μου. Καθημερινά νιώθω και πιο δυνατός και πιστεύω πως στην έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

– Τι ποδόσφαιρο να αναμένουμε να δούμε από τη φετινή Νίκη;

«Η αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή είναι η ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας. Να κερδίζουμε τα παιχνίδια και όχι να τα “κλέβουμε”. Είναι το ποδόσφαιρο που αρέσει στους φιλάθλους να βλέπουν και που ταιριάζει στη Νίκη».

– Ο στόχος της Νίκης φέτος είναι ξεκάθαρα η άνοδος;

«Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Η Νίκη Βόλου είναι ομάδα γεννημένη να πρωταγωνιστεί. Πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε το στόχο της ανόδου. Η ομάδα έχει ποιότητα, έχει οργάνωση, έχει διοικητική ηρεμία, έχει κόσμο, έχει πολύ καλό προπονητικό τιμ, έχει ότι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει».

– Προσωπικός στόχος;

«Ο στόχος της ομάδας είναι και ο προσωπικός μου στόχος. Αν αυτός ο στόχος για να εκπληρωθεί, απαιτεί να σημειώσω πολλά τέρματα, τότε θα κάνω τα πάντα για να τον πετύχω. Σίγουρα όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, δεν θα μπορούσα να είμαι εξαίρεση».

– Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα το καταφέρεις;

«Μέχρι και τρία χρόνια πριν δεν το πίστευα. Τώρα το πιστεύω. Με δουλειά και υπομονή πιστεύω πως θα τα καταφέρω».

– Τι περιμένεις από τον κόσμο της Νίκης;

«Ο κόσμος της Νίκης είναι πολύ απογοητευμένος από τα όσα έγιναν την περασμένη χρονιά. Δεν περιμένω πως θα επανέλθει από την πρώτη στιγμή στο γήπεδο. Ελπίζω όμως πως με την προσπάθειά μας και από το όμορφο ποδόσφαιρο που θα παρουσιάσουμε, θα επιστρέψει σιγά σιγά ώστε να γίνει η δύναμη και η ψυχή της ομάδας».

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις