Τρία μετάλλια για τους Βολιώτες κωπηλάτες σε διεθνή ρεγκάτα στην Ιταλία

Νόνη Ισμήνη

Περίφημα τα πήγαν οι Βολιώτες κωπηλάτες στη διεθνή ρεγκάτα «The Memorial Paolo d’Aloja» που διεξάγεται στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας. Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ (φωτό) και ένα ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ, ενώ καλά πλασαρίσματα είχαν και οι υπόλοιποι.

Δυο ασημένια μετάλλια , ένα χάλκινο και συνολικά 10 συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς ήταν η συγκομιδή των γαλανόλευκων κουπιών στην πρώτη μέρα τελικών Μιας συγκομιδή αρκετά σημαντική αφού φέτος η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη με συμμετοχές από 30 και πλέον χώρες και με πολύ δυνατά πληρώματα.

Η Ισμήνη Νόνη του ΟΕΑ/ΝΑΒ και η Αθ. Λίτσιου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων, ενώ στο στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν δυο γυναικεία πληρώματα και συγκεκριμένα το διπλό σκιφ με την Κατερίνα Νικολαϊδου και την Αννέτα Κυρίδου και στη δίκωπο άνευ των νεανίδων με τις Φράγκου-Χαραλαμπίδου.

Η Ισμήνη Νόνη και η Αθ. Λίτσιου κατέκτησαν χάλκινο και τη δεύτερη ημέρα στο διπλό σκιφ νεανίδων. Μετάλλιο του ίδιου χρώματος πανηγύρισε και ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων με παρτενέρ τον Φ. Λαπίκοφ.

Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά πήρε η Ελένη Λαμπριανίδου στο σκιφ νεανίδων. Συνολικά χθες στους τελικούς πήραν μέρος 9 ελληνικά πληρώματα  ενώ ο απολογισμός για την Εθνική μας ήταν 6 μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια , 3 χάλκινα) και 19 παρουσίες σε μεγάλους τελικούς το διήμερο των αγώνων.

Οι Βολιώτες κωπηλάτες είχαν την εξής παρουσία (αναγράφονται με έντονα γράμματα):

Διπλό σκιφ νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο οι Ισμ. Νόνη-Αθ. Δίτσιου (7.49.09)

Διπλό σκιφ ελ β. ανδρών: 6η θέση Α. Παπακωνσταντίνου-Π. Γκαϊδατζής (6.46.16).

Διπλό σκιφ ελ βαρών γυν: 7η θέση Ελ. Βαρελοπούλου-Ελ. Αγιώτη (7.54.83).

Διπλό σκιφ εφήβων: 7η θέση Δ. Ζωγράφος-Β. Μπαρούτας (7.16.78).

Δίκωπος άνευ ανδρών: 12ηθέση Γ. Καλανδαρίδης-Σπ. Καλέτζης (7.03.72).

Δίκωπος άνευ εφήβων: Χάλκινο μετάλλιο οι Δ. Ζωγράφος-Θ. Λαπίκοφ (7.09.85).

Διπλό σκιφ νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο οι Ι. Νόνη-Αθ. Δίτσιου (7.37.52).

Διπλό σκιφ εφήβων: 4η θέση Δ. Στασινός-Β. Μπαρούτας (6.54.09).

Διπλό σκιφ γυν: 7η θέση Ε. Βαρελοπούλου-Ε. Αγιώτη (7.57.94).

Διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών: 9η θέση Χ. Ντινενής-Α. Παπακωνσταντίνου (6.54.78).