Κούγιας: «Στημένο το ΠΑΟ – ΟΦΗ, έχουμε μία ενστικτώδη αγάπη με τον Σαββίδη»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΣ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Metropolis 95.5 και υποστήριξε ότι το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΟΦΗ ήταν στημένο λόγω της επιλογής των «πρασίνων» να δηλώσουν τους τιμωρημένους τους στο εν λόγω ματς.

Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι πίσω από τον πόλεμο που δέχεται στην Λάρισα κρύβεται ο Κώστας Πηλαδάκης μαζί με κάποιους άλλους ανθρώπους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας: 
Για τους ανθρώπους που φώναξαν το αντεθνικό σύνθημα “Βούλγαροι” στο γήπεδο: «Αυτοί είναι μια ομάδα Αλβανών κακοποιών, δεν είναι Ελληνες. Οι αρχηγοί τους είναι στις φυλακές για εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Είναι μια ομάδα το πολύ 10 ατόμων, εχουν στρατολογήσει και ομοεθνή τους πιτσιρίκια που είναι πρεζωμένα. Τους έχουμε διώξει από το γήπεδο, δεν πληρώνουν καν το εισιτήριο των 15 ευρώ. Χθες ήρθαν με πολύ κακό σκοπό. Αν η Λάρισα έχανε είχαν σκοπό να δημιουργήσουν φασαρίες με σκοπό να τιμωρηθούμε. Είχαμε πληροφορηθεί αυτό το γεγονός. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν έδωσα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ για μη δημιουργηθούν επεισόδια. Αλλά το κυριότερο από όλα, δεν υπάρχει Λαρισαίος και γενικά Ελληνας να πει Μακεδόνα Ελληνα ¨Βούλγαρο”. Είναι η μεγαλύτερη βρισιά που υπάρχει.

Στην Λάρισα έχουμε εκλεκτό κόσμο στο γήπεδο αφού έχουμε διώξει αυτά τα υποκείμενα, τους κακοποιούς και έχουμε οικογένειες. Το γήπεδο είχε 7000 κόσμο και αυτοί ήταν 70-80 άτομα μαζεμένα πάνω από τον επόπτη και για αυτό στείλαμε και δυνάμεις εκεί. Τους αποδοκίμασε το γήπεδο. Αν το ματς στράβωνε για τη Λάρισα, είχαν σκοπό να δημιουργήσουν μεγάλα επεισόδια. Αυτό που γίνεται από κάποιες ομάδες της Αθήνας, στη Λάρισα δε γίνεται ποτέ. Οι αρχηγοί αυτής της ομάδας, επειδή τους βοήθησα όταν τους έπιανε η αστυνομία όταν πετούσαν αντικείμενα, μου είπαν να τους υπερασπιστώ στα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν και επισύρουν ποινές ισοβίου καθείρξεως. Επειδή αρνήθηκα ξεκίνησαν αυτόν τον πόλεμο εναντίον μου. Δυστυχώς τους έχει υιοθετήσει και το περιβάλλον αυτών των ανθρώπων που βλέποντας τη Λάρισα να εξελίσσεται και να παγιώνεται η παρουσία μου εκεί, θέλουν για τους δικούς του λόγους να φύγω. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Θέλω να ζητήσω, εκ μέρους όλων των Λαρισαίων και ο ίδιος προσωπικά, την πιο θερμή συγγνώμη από όλους μας για αυτό που έκαναν αυτοί οι αλήτες χτες. Το τονίζω, Ελληνας στην Ελλάδα να πει Μακεδόνα Ελληνα Βούλγαρο δεν υπάρχει. Αυτοί είναι ξένοι».

Για την αγκαλιά με τον Σαββίδη: «Με τον Σαββίδη έχουμε μια ενστικτώδη αγάπη από τη μέρα που συναντηθήκαμε. Ηταν σε ένα ματς Κυπέλλου στην Τούμπα την πρώτη χρονιά που ανεβήκαμε στη Super League. Νομίζω ότι και αυτός κι εγώ νιώθουμε μια τεράστια αλληλοεκτίμηση η οποία είμαι βέβαιος ότι θα εξελιχθεί σε αγάπη τα επόμενα χρόνια. Είναι αγνός άνθρωπος ο Σαββίδης, ωραίος τύπος και ανιδιοτελής σαν εμένα. Το κυριότερο από όλα είναι ότι είναι περήφανος, αξιοπρεπής και όπως εγώ δε δέχεται μύγα στο σπαθί του. Εκείνο που θέλει είναι να τον κοιτάς καθαρά στα μάτια και να μην έχεις ύπουλες σκέψεις από πίσω, να μην είσαι διπρόσωπος. Και αυτό φαίνεται από την αντιδικία του με τον Μελισσανίδη. Και με αυτόν είχε μια εξαιρετική σχέση όμως επειδή ξέρω την προσωπικότητα του Μελισσανίδη ξέρω και τι είναι αυτό που στράβωσε τον Σαββίδη. Είναι το ίδιο που στράβωσε κι εμένα με τον Μελισσανίδη. Εμένα με ενοχλούν οι άνθρωποι που σε αγκαλιάζουν μπροστά και βάζουν άλλους να σε χτυπάνε από πίσω. Να σε χτυπάνε φανερά και ύπουλα και να βάζουν τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο να σε κυνηγάει».

Για το αν θεωρεί στημένο το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ: «Για μένα, ναι. Οταν βάζεις μία ενδεκάδα παικτών που δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί, κάτι παιδάκια της Κ19, που ήταν αναπληρωματικοί του Κισσαμικού και τους πήρες για δέκατη επιλογή, βάζεις τον γιο του Αποστολάκη γιατί πρέπει να παίξει και κάνεις την ομάδα άνω-κάτω, δε χρειάζεται να πεις σε κάποιον να μην παίξει καλά αφού δεν μπορεί να παίξει καλά. Και η δικαιολογία ότι κάπου έπρεπε να δηλωθούν οι τιμωρημένοι λόγω καρτών εκθέτει περισσότερο τον Δώνη γι αυτά που είπε. Οπως εκτέθηκε και ο Νταμπίζας. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο είναι το πλέον αδιάφορο της χρονιάς. Επρεπε, λοιπόν, για λόγους αξιοπρέπειας απέναντι στην ιστορία του Παναθηναικού και σεβασμού απέναντι στους οπαδούς του να τους δηλώσουν σε εκείνο το παιχνίδι. Γιατί δεν έχει δικαίωμα ο Παναθηναϊκος, που λέει τόσα χρόνια ότι διδάσκει ήθος, και το κάνει, να κάνει αυτό που έκανε χθες. Μπορεί να ευνοήθηκε ο ΟΦΗ αλλά, κατά την άποψή μου, χθες καταστράφηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και ενδεχομένως να καταστραφεί ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη. Αυτό είναι κάτι ανέντιμο».

Για το ποιος είναι το «παλιό αφεντικό» στο οποίο ευχήθηκε περαστικά στην ανακοίνωσή του: «Εννοώ τον Πηλαδάκη. Ο Πηλαδάκης είναι από τους ανθρώπους που μαζί με κάποιους άλλους, κατά την κρίση μου, είναι πίσω από αυτό που συμβαίνει εις βάρος μου στη Λάρισα από τα Αλβανάκια και τους υπόλοιπους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις