Για την μεγάλη πρόκριση η Τότεναμ απέναντι στη Σίτι που ψάχνει την ανατροπή

Την Τότεναμ υποδέχεται στο «Έτιχαντ» απόψε (22:00, COSMOTE sport 2) η Μάντσεστερ Σίτι για τους «8» του Champions League, στην ρεβάνς της επικράτηση των σπερς με σκορ 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Οι «πολίτες» στο πρώτο ματς επέλεξαν να μην αγωνιστούν σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, ενώ οι αντίπαλοι τους εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί σε κάποια σημεία και πήραν τη νίκη. Ωστόσο, όλα είναι ανοικτά για τον αποψινό αγώνα.

Την περασμένη Κυριακή η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε 3-1 της Κρίσταλ Πάλας και είναι δεύτερη (83β.) στην Premier League, απέχοντας δύο βαθμούς από την Λίβερπουλ και έχοντας ένα ματς λιγότερο.

Στη σημερινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι δεν έχουν πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο Φερναντίνιο είχε χάσει το ματς του πρωταθλήματος, ωστόσο προπονήθηκε κανονικά μέσα στην εβδομάδα, ενώ και ο Αγκουέρο είναι σε καλή κατάσταση παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

Από την άλλη πλευρά, οι Λονδρέζοι κέρδισαν το Σάββατο 4-0 την Χάντερσφιλντ και είναι τρίτοι με 67 βαθμούς.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει να διαχειριστεί κάποια σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, καθώς από το πρώτο ματς τον δύο ομάδων είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο ο Χάρι Κέιν ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Επιπλέον, ο Ντέλε Άλι και ο Έρικ Λαμέλα που προέρχονται από τραυματισμούς, έχουν προπονηθεί και μένει να φανεί αν θα χρησιμοποιηθούν.

Εκτός αγώνα θα μείνουν, λόγω τραυματισμών, οι Σέργκε Οριέ, Έρικ Ντάιερ και Χάρι Γουίνκς.

Τις οκτώ τελευταίες φορές που η Τότεναμ αγωνίστηκε στο «Έτιχαντ» κατάφερε να νικήσει μόνο σε ένα ματς, έχοντας μία ισοπαλία και έξι ήττες, ενώ αν καταφέρει να κερδίσει απόψε θα είναι η πρώτη φορά που μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι, έχουν πάρει 23 νίκες σε 25 ματς στην έδρα τους φέτος, συνολικά, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια της απέναντι σε Αγγλικές ομάδες σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει πέντε ήττες.

Η ομάδα που θα καταφέρει να προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ που προκρίθηκε έναντι της Γιουβέντους.

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντελφ, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Νταβίντ Σίλβα, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρούιν, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Σανέ

Τότεναμ (Ποτσετίνο): Λιορίς, Ρόουζ, Βερτόγκεν, Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ, Σισοκό, Γουανγιάμα, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόουρα, Σον

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις