Μπέος: “Στηρίζετε ή φεύγει ο ΝΠΣ Βόλος – Αθλητικό κέντρο στη Νεάπολη” (vids)

Ακόμη ένα κάλεσμα σε φιλάθλους του Βόλου να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τον ΝΠΣ Βόλος που θα αγωνίζεται στη Super League και θα έχει στόχο την Ευρώπη απηύθυνε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος. Αν αυτή η προσπάθεια δεν πετύχει η ομάδα αυτή θα φύγει από τον Βόλο, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.
«Μιλάμε για απορρόφηση, όχι για συνένωση» είπε ο κ. Μπέος αναφερόμενος στις ομάδες της Νίκης και του Ολυμπιακού οι οποίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν στις καρδιές των φιλάθλων αλλά και ως ερασιτεχνικά σωματεία.
«Ας πάρουν την ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ και ας την ονομάσουν όπως θέλουν. Δε θέλω να υπάρχει μίσος και αντιπαλότητα. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Κάνω μία προσπάθεια να ενώσω την πόλη, όχι να τη διχάσω. Να γίνει για δεύτερη φορά πραγματικότητα το όραμα του 2009. Αν δεν αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια, η ομάδα θα φύγει από τον Βόλο και θα πάει αλλού. Ως δήμαρχος δεν ενδιαφέρομαι να υπάρχει μία ομάδα η οποία δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία της πόλης. Σέβομαι την ιστορία της Νίκης και του Ολυμπιακού, αλλά δυστυχώς η εξέλιξη τους κατάπιε. Είναι θεμιτό 300 – 400 άτομα να έχουν άλλη άποψη ή ιδιοτελή συμφέροντα ή να είναι ροναντικοί. Όμως οι 300 αυτοί δε μπορούν να επιβληθούν σε χιλιάδες Βολιώτες. Θέλω τον Βόλο μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

Η συνέντευξη του κ. Αχιλλέα Μπέου

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρουσίασε σχέδιο κατασκευής γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νεάπολη, με εκτιμώμενο κόστος 4.500.000 ευρώ. Παρουσίασε και φωτορεαλιστικό σχέδιο για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Θεσσαλία, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7.800 θέσεων με ενεργειακό στέγαστρο, το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Προβλέπεται χώρος στάθμευσης 680 θέσεων και η ξενώνων αθλητών με 22 δωμάτια και άλλα τρία γήπεδα με τις ανάλογες εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο το 80% της επένδυσης έχει ήδη εξασφαλιστεί και θα συμμετέχει στο εγχείρημα και η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ η εγκατάσταση θα φιλοξενεί διοργανώσεις της ΕΠΟ. Η επένδυση δε θα γίνει με χρήματα του Δήμου Βόλου, αλλά από χορηγίες, δανειοδότηση και από την ίδια την ομάδα. Στο σχέδιο συνεργάστηκε ο Γιώργος Κρεμλής, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Το βίντεο με το φωτορεαλιστικό σχέδιο του αθλητικού κέντρου