Πρωταθλητής μετά από 34 χρόνια με σαρωτική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ!

Πάρτι τίτλου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται αποφασισμένος να μην αφήσει τον Λεβαδειακό να του το… χαλάσει, να τον διασύρει με 5-0 και να «σφραγίζει» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια!

Το παιχνίδι αποδείχθηκε… διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να προηγείται με δύο γκολ διαφορά πριν ακόμα περάσουν 10 λεπτά, χάρη στα τέρματα των Σάκχοφ στο 3’ και Μπίσεσβαρ με πέναλτι στο 8’.

Ακολούθησαν τα γκολ των Βαρέλα με κεφαλιά στο 53ο λεπτό και Σάκχοφ στο 60’, προτού ο Σφιντέρσκι διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 81’ και ενώ στο 30ο λεπτό ο Πέλκας είχε αστοχήσει σε πέναλτι! Με τους υποβιβασμένους Βοιωτούς να μην μπορούν να προβάλλουν την… παραμικρή αντίσταση στο ματς.

Πλέον, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να μην χάσει στα Γιάννενα, στο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής από τον ΠΑΣ, για να τελειώσει το πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητη σε όλη τη φετινή διοργάνωση. Ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 1963-64.

inner

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, όπως… αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε… φουριόζος και είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκε να προηγείται με 2-0 πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης!

Ο Σάκχοφ έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το… πάρτι στις κερκίδες της Τούμπας σκοράροντας με δεύτερη προσπάθεια με τη φάση να ξεκινάει από το λάθος γύρισμα του Τσαμπούρη στον Μπάγιτς, μόλις στο 3’…

Ενώ στο 8ο λεπτό, ο Ανγκουά ανέτρεψε τον Γιαννούλη, ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και με εκτέλεση… α λα Πανένκα νίκησε τον Μπάγιτς, πέτυχε το 2-0 για τον «δικέφαλο του Βορρά» ενώ έσπευσε να αφιερώσει το γκολ στον τραυματία Βιεϊρίνια!

inner

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να κυριαρχούν πλήρως και να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ. Όπως για παράδειγμα ο Σφιντέρσκι στο 16’, σε τετ α τετ με τον Μπάγιτς.

Ή ο Πέλκας με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, που αστόχησε σε νέο πέναλτι που έκανε ο Ανγκουά αυτή την φορά στον Μάτος. Με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να στέλνει τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ των Βοιωτών! Ενώ ούτε και ο Ολιβέιρα μπόρεσε να σκοράρει, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του δεν κατάφερε να προβάλει καμία αντίσταση, αδυνατώντας να κρατήσει τη μπάλα και είναι ενδεικτικό πως, με εξαίρεση μια φάση στο 5ο λεπτό, όταν ο Νίκας πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, δεν είχε άλλη τελική στην αντίπαλη εστία…

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε στο… παραμικρό. Με τους «ασπρόμαυρους» να χάνουν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 50’ με τον Πέλκα και να αυξάνουν το προβάδισμά τους εξίσου νωρίς με το πρώτο ημίχρονο.

Ήτοι, τρία λεπτά αργότερα, καθώς ο Βαρέλα βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ως… συνήθως με κεφαλιά στο 53’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από τα αριστερά, για το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να χορτάσει με θέαμα τον κόσμο του και ο Σάκχοφ φρόντισε να γράψει ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς!

Το πόδι των γηπεδούχων παρέμεινε πατημένο στο… γκάζι, με τον Μάτος να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει στο 65‘ και τον Ζαμπά να βλέπει τη σέντρα σουτ του να σταματάει στο δοκάρι μετά και την προσπάθεια του Μπάγιτς, στο 80’. Ενώ ενδιάμεσα ο Στανόγεβιτς κατέγραψε την μοναδική ευκαιρία από πλευράς Λεβαδειακού, με τον Πασχαλάκη να διώχνει ωστόσο.

Ο Σφιντέρσκι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία λέξη του και με σουτ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε στο αμέσως επόμενο λεπτό το τελικό αποτέλεσμα, στέλνοντας τους οπαδούς των Θεσσαλονικέων στους… πέντε ουρανούς!

inner

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος (69’ Ζαμπά), Βαρέλα (78’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Λημνιός, Πέλκας (90’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Λεβαδειακός (4-2-3-1): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Αντιλέχου, Ανγκουά, Μητρόπουλος (67’ Ζησόπουλος), Καραχάλιος (86’ Όμο), Σαβαντογκό, Νίκας, Χατζηλάμπρος (66’ Στανόγεβιτς), Νανγκίς.

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις