Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 25ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή της 25ης αγωνιστικής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαμε σήμερα, όλα θα κριθούν στο φινάλε, τόσο για την άνοδο, όσο και για την τελευταία θέση που εξασφαλίζει παραμονή στην κατηγορία, μετά την ήττα του Μαγνησιακού που αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία, δυο  χρόνια μετά την επιστροφή του από τη Β’ τοπική.

Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Ρήγας, χωρίς να χρειαστεί ν’ ανεβάσει ρυθμό, πέτυχε άνετη νίκη (0-5) στο βοηθητικό του ΕΑΚ, κάνοντας το καθήκον του σε μια χρονιά που έφτασε κοντά αλλά δεν πέτυχε το μεγάλο του στόχο, διατηρώντας για την τελευταία αγωνιστική ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες, αφού για να στεφθεί πρωταθλητής, απαιτείται διπλό στραβοπάτημα από Διαγόρα και Δήμητρα. Αυτό φυσικά δεν φαντάζει καθόλου εύκολο, αφού Διαγόρας και Δήμητρα δείχνουν να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα.

Ο μεν Διαγόρας διατηρήθηκε στην πρώτη θέση επικρατώντας του Πυράσου (6-0) στην τελευταία εμφάνιση έδρας, πολύ εύκολα.

Αντίστοιχη εμφάνιση και για τη Δήμητρα, που νίκησε εντός έδρας την Ακρόπολη (6-1) θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο της Ευξεινούπολης, για την ένθερμη στήριξη της ομάδας τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας.

Ο Αίας με πάρα πολλές απουσίες, υπέστη εντός έδρας ήττα από τις Μυρμιδόνες (1-2) που θα παίξουν τα “ρέστα” τους για την παραμονή, στην τελευταία αγωνιστική έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή, αλλά και δυσκολότερο έργο, αφού αντιμετωπίζει το Ρήγα, που επίσης θα επιθυμεί να κλείσει τη χρονιά με νίκη.

Ο Ηρακλής, που είναι η έτερη ομάδα που αγωνίζεται για την παραμονή, επικράτησε δίκαια του Πρωτεσιλάου (3-0) στην αναμέτρηση που έγινε στο Βασδέκειο, όπου παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο και υπήρξαν πολλές φάσεις  και στις δυο εστίες.

Σε μια αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση, με αγγλικό σκορ, η Σκιάθος επικράτησε (4-3) στην Αγ. Παρασκευή, κάνοντας σημαντική ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει με δυο γκολ διαφορά στο ημίχρονο. Ωστόσο αυτό που είναι το πλέον σημαντικό στην εν λόγω αναμέτρηση, είναι ότι στις δυο ομάδες αγωνίστηκαν πολλά νεαρά παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες των δυο συλλόγων.

Τέλος, στο μοναδικό σαββατιάτικο παιχνίδι, ο Σαρακηνός πέρασε εύκολα από την έδρα της Αγ. Άννας με 2-0.

Τα αποτελέσματα
Δήμητρα-Ακρόπολη 6-1
Αγία Άννα-Σαρακηνός 0-2
Αγία Παρασκευή-Σκιάθος 3-4
Διαγόρας-Πύρασος 6-0
Ηρακλής-Πρωτεσίλαος 3-0
Αίας-Μυρμιδόνες 1-2
Μαγνησιακός-Ρήγας 0-5

Η Βαθμολογία

*Η πρώτη ομάδα προάγεται απευθείας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2019-2020 (εφόσον δεν προκύψει αλλαγή από την ΕΠΟ)
**Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η και την 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
***Αν υπάρξουν ομάδες που υποβιβάζονται από τη Γ’ Εθνική, οι οποίες ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΘ, θα υποβιβαστούν αντίστοιχα στη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία και οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 12, 11 κ.ο.κ

Η επόμενη- 26η αγωνιστική
Αγ. Άννα- Δήμητρα
Ακρόπολη- Αγ. Παρασκευή
Σαρακηνός- Διαγόρας
Σκιάθος- Ηρακλής Β.
Πύρασος- Αίας
Πρωτεσίλαος- Μαγνησιακός
Ρήγας Φ.- Μυρμηδόνες

Τα ρεπορτάζ της αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Εύκολη νίκη… για Σαρακηνό, στο “Olimpico”
Νίκη για Ηρακλή… 3-0 τον Πρωτεσίλαο
Νίκη με αγγλικό σκορ… για Σκιάθο στην Αγ. Παρασκευή
“Πεντάρα” για το Ρήγα… υποβιβασμός για το Μαγνησιακό
Εξαιρετική η Δήμητρα… 6-1 την Ακρόπολη
Με “εξάρα”… για το πρωτάθλημα ο Διαγόρας
Νίκησαν κι ελπίζουν… οι Μυρμιδόνες τον Αίαντα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις