Απειλούν με αποχή αν δεν μετατεθεί η αναδιάρθρωση οι επτά πρωταθλητές της Γ΄Εθνικής

Αντίθετες στην άμεση εφαρμογή της αναδιάρθρωσης που έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι οι επτά από τις οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ΄Εθνικής.

Ο λόγος για την Καβάλα, τον Κρόνο Αργυράδων, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον ΟΦ Ιεράπετρας, τον Ιάλυσο, το Αιγάλεω και τον Ασπρόπυργο, οι οποίες σε συνάντηση που είχαν αποφασίστηκε να ζητήσουν την αναβολή της αναδιάρθρωσης και της εφαρμογή της από το 2019-20.

Παράλληλα τόνισαν πως αυτή στρέφεται εναντίον των συμφερόντων τους, ενώ μεταξύ άλλων διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που δεν ακυρωθεί το σχέδιο, τότε αυτές δεν θα κατέβουν στο επόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί κύριοι, έχουμε και εμείς φωνή. Πόσο μάλλον που αρκετές ομάδες από εμάς, έχουμε γράψει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι δεν έχουμε και ανάγκη να κανονίζουν για μας άλλοι που έχουν δικά τους συμφέροντα. Για την αναδιάρθρωση δεν μας ρώτησε κανείς. Το σχέδιο που μας προτάσσετε, το ανακρούουμε κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού τα έξοδα μετακινήσεων, της διαιτησίας και τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα και παράβολα, υπερβαίνουν των λιγοστών χρημάτων που προτίθεστε να μας δώσετε.

Προτείνουμε τη δεύτερη την τάξη κατηγορία με δύο ομίλους, ώστε όχι μόνο να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θεατές, αλλά και για να δικαιωθεί ο αγώνας των ομάδων μας που ξόδεψαν υπέρογκα ποσά σε περίοδο κρίσης, για να πρωταγωνιστήσουν και τελικά να τα καταφέρουν. Δεν θα πληρώνουμε μόνο εμείς και άλλοι να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων.

Ζητάμε:

 1. Την αναβολή της αναδιάρθρωσης
  2. Τη συμπαράσταση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας που πλήττονται, αφού είτε παίρνουν πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνουν, είτε υποβιβάζονται μια ή δυό κατηγορίες.
  3. Τη συμπαράσταση όλων των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας, καθώς πλήττονται το 98% των ομάδων τους.
  4. Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ.
  5. Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για να του εκθέσουμε τη γνώμη μας που τη θεωρούμε δίκαιη.
  Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίσαμε να μην κατεβούμε στο επόμενο πρωτάθλημα».