Τα σενάρια για μπαράζ ανόδου και υποβιβασμού στην Football League

Ένας μικρός… χαμός γίνεται στην Football League μία αγωνιστική πριν το τέλος της! Τόσο στα ψηλά… στρώματα της βαθμολογίας όσο και στα χαμηλά, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τα πράγματα και η τελευταία αγωνιστική αναμένεται να συγκεντρώσει πολλά βλέμματα!

Με δεδομένο πως η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά, έχουμε τα εξής δεδομένα: Ο πρώτος Βόλος έχει προβιβαστεί ήδη στην Super League, με τον δεύτερο της βαθμολογίας να παίζει μπαράζ με τον 13ο της Super League. Αναμένεται να υποβιβαστούν έξι ομάδες και ήδη γνωρίζουμε τις πέντε (Αήττητος Σπάτων, Σπάρτη, Αιγινιακός, Ηρόδοτος, Τρίκαλα). Πάμε τώρα να δούμε τα σενάρια για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ αλλά και αυτά για την 10η θέση, που δίνει την σωτηρία.

Η… μάχη της 2ης θέσης
Ο Απόλλων Λάρισας βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, με τον Πλατανιά να είναι τρίτος με δύο βαθμούς λιγότερους. Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα από την Λάρισα δοκιμάζεται στην Κρήτη κόντρα στον υποβιβασμένο Ηρόδοτο και με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει τα μπαράζ ανόδου. Από την άλλη μεριά, ο Πλατανιάς θέλει να κερδίσει τον Ηρακλή και να ηττηθεί ο Απόλλων Λάρισας για να τερματίσει αυτός δεύτερος, καθώς δεν τον βολεύει ούτε η ισοβαθμία

Τα μεταξύ τους παιχνίδια
Απόλλων Λάρισας-Πλατανιάς 1-0
Πλατανιάς-Απόλλων Λάρισας 0-0

Η τελευταία αγωνιστική (05/05)
Ηρόδοτος-Απόλλων Λάρισας
Πλατανιάς-Ηρακλής

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή
inner

Η… μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού
Ένας μικρός χαμός γίνεται, λοιπόν, στην ουρά της βαθμολογίας. Ο ΑΟΧ Κισσαμικός έχει 43 βαθμούς, ο Ηρακλής 42 και η ΑΕ Καραϊσκάκης 40. Ωστόσο, ο Κισσαμικός έχει σωθεί και μαθηματικά καθώς ευνοείται και στην μία περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας που υπάρχει.

Από την άλλη μεριά, ο Ηρακλής για να σωθεί την τελευταία αγωνιστική θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την ΑΕ Καραϊσκάκης. Και αυτό καθώς δεν ευνοείται σε ισοβαθμία με την ομάδα από της Άρτας, ούτε και σε τριπλή με ΑΕ Καραϊσκάκης και Κισσαμικό και υποβιβάζεται. Με απλά ελληνικά, εφόσον ο Ηρακλής κερδίσει την τελευταία αγωνιστική δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει η ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ αν φέρει ισοπαλία με τον Πλατανιά δεν θέλει να κερδίσουν οι Αρτινοί. Αν ηττηθεί ο Ηρακλής, θέλει ισοπαλία ή ήττα της ΑΕ Καραϊσκάκης για να σωθεί, με τους Αρτινούς να ψάχνουν τη νίκη στο δικό τους ματς και την… γκέλα του Ηρακλή. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕ Καραϊσκάκης δεν ευνοείται σε ισοβαθμία με τον ΑΟΧ Κισσαμικό.

Η τελευταία αγωνιστική (05/05)
Απόλλων Πόντου-ΑΟΧ Κισσαμικός
ΑΕ Καραϊσκάκης-Τρίκαλα
Πλατανιάς-Ηρακλής

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή
inner

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (η βαθμολογία)
ΑΕ Καραϊσκάκης 7β.
ΑΟΧ Κισσαμικός 5β.
Ηρακλής 4β.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια των τριών ομάδων

Καραϊσκάκης 7 βαθμούς
Καραϊσκάκης-Ηρακλής 1-0
Ηρακλής-Καραϊσκάκης 0-1
Κισσαμικός-Καραϊσκάκης 1-0
Καραϊσκάκης-Κισσαμικός 0-0

Κισσαμικός 5 βαθμούς
Κισσαμικός-Ηρακλής 0-1
Κισσαμικός-Καραϊσκάκης 1-0
Ηρακλής-Κισσαμικός 0-0
Καραϊσκάκης-Κισσαμικός 0-0

Ηρακλής 4 βαθμούς
Ηρακλής-Κισσαμικός 0-0
Κισσαμικός-Ηρακλής 0-1
Καραϊσκάκης-Ηρακλής 1-0
Ηρακλής-Καραϊσκάκης 0-1

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις