Οι Νέοι Αθλητές επέστρεψαν…. Πρωταθλητές (pics/video)

Οι Νέοι Αθλητές επέστρεψαν μετονομαζόμενοι σε Αθλητικό Κολέγιο και απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Κατέκτησαν πανηγυρικά τον τίτλο στην Γ’ ΕΠΣΘ και του χρόνου θα αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν έφτασαν σ’ αυτή την επιτυχία παίζοντας καλό και σύγχρονο ποδόσφαιρο υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παρασκευαΐδη. Ασφαλώς τα εύσημα ανήκουν και στους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών όλη τη χρονιά, προκειμένου να έχουν αυτή την εξαιρετική χρονιά.

Το επιστέγασμα ήταν ο αγώνας εναντίον του Κενταύρου Νοτίου Πηλίου στο Βασδέκειο, στο οποίο οι φίλοι της Νίκης έδωσαν δυναμικό «παρών». Οι «μικροί» της Νίκης επιβλήθηκαν με 2-0 και στέφθηκαν πρωταθλητές. Με το σφύριγμα της λήξης επιδόθηκαν σε ξέφρενο πανηγύρι για τη σημαντική τους επιτυχία.

Προκειμένου να τους ανταμείψει, η Διοικούσα Επιτροπή διοργάνωσε γιορτή, με τον Νίκο Ιμεράι να απονέμει κύπελλο και μετάλλια στους πρωταθλητές. Αμέσως μετά άνοιξαν σαμπάνιες και τραγουδούσαν τον ύμνο της Νίκης γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Νίκος Ιμεράι, που συνεχάρησαν προπονητές, ποδοσφαιριστές και όσους βρέθηκαν κοντά τους και συγκεκριμένα τους Άκη Σουγγάρη, Απόστολο Χαλκιά. «Οι Ακαδημίες δεν αγοράζονται, χτίζονται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάτσης.

Στέργιος Φάτσης “Οι ακαδημίες ούτε αγοράζονται, ούτε πωλούνται, αλλά χτίζονται”

Το μήνυμα ότι η Νίκη μέσα από τα προβλήματα γίνεται πιο δυνατή και οι ακαδημίες ούτε αγοράζονται, ούτε πωλούνται αλλά χτίζονται με σκληρή δουλειά κι αφοσίωση, έστειλε, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” Στέργιος Φάτσης, μετά το τέλος του αγώνα του Αθλητικού Κολλεγίου με τον Κένταυρο, όπου η ομάδα της Νίκης επιβλήθηκε με 2-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια της Γ’ ΕΠΣΘ, κερδίζοντας την άνοδο.

Ο κ. Φάτσης, τόνισε ότι, υπήρχαν πολλά προβλήματα υποδομών και έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι προπονήσεις κι οι αγώνες των ακαδημιών και του κολεγίου, να γίνονται με τις καλύτερες συνθήκες.

Αναφέρθηκε στην τιμωρία των νέων αθλητών να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και στις προσπάθειες που έγιναν με τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα και συνεχάρη εκ μέρους του Δ.Σ. όλους όσους συνέβαλαν, τον Άκη Σουγγάρη, έναν άνθρωπο που όπως πρόσθεσε μόχθησε για όλα αυτά, ήταν δίπλα στα παιδιά για να μην τους λείψει τίποτα και τον Αποστόλη Χαλκιά, που τον χαρακτήρισε ακούραστο εργάτη.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους προπονητές που στάθηκαν δίπλα στο έργο της Διοίκησης, όπως ο Γιώργος Παρασκευαΐδης που έχει λαμπρό προπονητικό μέλλον και η Νίκη είναι χαραγμένη στην καρδιά του, αλλά και σε όλους τους προπονητές ακαδημιών.

“Η Νίκη μέσα από τα προβλήματά της γίνεται πιο δυνατή και με το καινούργιο “σπίτι” που ετοιμάζει στο “Παντελής Μαγουλάς” καλούμε όλα τα παιδιά της Μαγνησίας να φορέσουν τον άγγελο στο στήθος. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα και σε συνδυασμό με την άνοδο της ομάδας στο Football League θα λέμε ότι έχουμε ολοκληρώσει μια δύσκολη χρονιά για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γεννηθήκαμε Νίκη, μεγαλώσαμε Νίκη και θα πεθάνουμε με τη Νίκη” τόνισε κλείνοντας ο Πρόεδρος κ. Φάτσης.

Μάλιστα η Διοικούσα τίμησε τον Απ. Χαλκιά και τους προπονητές Γ. Παρασκευαΐδη, Ν. Σκουφογιάννη, Χρ. Κοντοβά και Θ. Κατσαμόρα για την προσφορά τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου Νάνσυ Καπούλα και Ιάσονας Αποστολάκης.

Ο Κουτσαρνάκης «υπέγραψε» τη νίκη

Στον αγωνιστικό τομέα ο Κουτσαρνάκης ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς με δύο δικά του τέρματα οδήγησε το Αθλητικό Κολέγιο στη νίκη. Την ίδια στιγμή έπαιξε για τελευταία φορά ο Παπαστεργίου, ο οποίος αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Οι «κυανόλευκοι» από την αρχή είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν με υπομονή να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενουμένων. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 6’ όταν ο Τζιότζιος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Παπαστεργίου δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε με το κεφάλι.

Στο 19’ ο Κουκουτής εμβόλισε την αντίπαλη οπισθοφυλακή από αριστερά και πρόλαβε την έξοδο του Βρεκούλου, αλλά ο Λιοτσάρης πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα κυλήσει εντός εστίας. Μεγάλη ευκαιρία στο 21’ για το Αθλητικό Κολέγιο. Ο Χριστίδης «έσκαψε» την μπάλα για τον Τζιότζιο που έπιασε διαγώνιο σουτ το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Βρεκούλος με διπλή προσπάθεια. Επίσης στο 28’ βολέ του Κουκούτη έφυγε στα… ύψη.

Μετά το 30’ ο Γιώργος Παρασκευαΐδης έδωσε εντολή στον Κουτσαρνάκη να περάσει σέντερ φορ μετατοπίζοντας τον Παπαστεργίου λίγο πιο πίσω του. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε… ματ, καθώς έξι λεπτά αργότερα ο Κουτσαρνάκης χρίστηκε σκόρερ. Ο νεαρός επιθετικός δέχθηκε πάσα από τον Φλώρο και με σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρο (1-0).

Το γκολ έδωσε «φτερά» στα πόδια των μικρών της Νίκης που έφτασαν πολύ κοντά ατο 2-0 στο 41’. Ο Χριστίδης βρέθηκε απέναντι από τον Βρεκούλο, ο οποίος όμως τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Με εντυπωσιακό τρόπο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Τσίγγας πραγματοποίησε σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά εξαιτίας και του αέρα χτυπώντας στο δεξί δοκάρι.

Οι «κυανόλευκοι» βγήκαν στην κόντρα και ο Χριστίδης τροφοδότησε τον Κουτσαρνάκη, ο οποίος «ζύγισε» το πόδι του στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο δεξί «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας (2-0 στο 48’). Μάλιστα ο ίδιος παίκτης «φλέρταρε» δύο φορές με τρίτο γκολ. Πρώτα στο 50’ και στη συνέχεια στο 60’ είχε σουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ), ενώ παρόμοια τύχη είχε και εκτέλεση φάουλ του Κουκουτή στο 52’. Μόλις άουτ πέρασε και το σουτ του Παπαστεργίου στο 65’, για να μείνει το 2-0 ως τελικό σκορ.

Διαιτητής: Τσίντζας.

Βοηθοί: Ανδραδόπουλος, Πούλιος.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΝΙΚΗΣ: Χαρχαλάκης, Φλώρος (89’ Εμμανουήλ), Κουκουτής, Φιλ. Βλάχος, Σεφερκόλι, Χατζηιωάννου, Χριστίδης, Τσονάκης, Παπαστεργίου (83’ Μαρ. Βλάχος), Κουτσαρνάκης, Τζιόρτζιος (74’ Αγόρος).

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Ν.Π.: Βρέκουλος, Κουτσοβαγγέλης, Χατζηδρίζος (72’ Καμάμι), Αλεξ. Γώγος (77’ Ζούζουλας), Λιατσούρας, Σεφέρι, Λαμπαδάκης, Βαγγ. Γώγος, Τσίγγος (74’ Γιαννέλης), Πότσκα (57’ Τσιοπίνης), Κυρ. Πανάρετος.

 

Εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις