VAR: Το βίντεο θα… βγάλει πίνακες

Αλλαγή πλεύσης φαίνεται πως έχουμε στην ΚΕΔ, σχετικά με τα σεμινάρια του VAR, μετά τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης των διαιτητών.

Όπως αναφέρει η στήλη «το κοράκι» στο Sportime, ο επικεφαλής των σεμιναρίων, Μιχάλης Κουκουλάκης, είχε αναφέρει πως στο τελευταίο σεμινάριο στην Κατερίνη, θα συμμετείχαν όλοι οι αξιολογημένοι. Αυτό όμως άλλαξε…

Όπως τονίζει η στήλη, οι διαιτητές και βοηθοί του πρώτου γκρουπ για το VAR, ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν θα κληθούν όλοι για να πιστοποιηθούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι ήταν εκεί, μάλλον δεν έχουν θέμα. Αλλά από τα άλλα γκρουπ σεμιναρίων του Video Assistant Referee, όσοι κοπούν, μάλλον θα πάρουν μήνυμα για τους πίνακες της νέας σεζόν.

Αν τα άλλα δύο γκρουπ στελεχωθούν αριθμητικά όπως το πρώτο, θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο 15 διαιτητές και 30 βοηθοί (συν τους Σιδηρόπουλο, Κωσταρά, Δημητριάδη που είναι ήδη πιστοποιημένοι από την UEFA). Αυτό σημαίνει ότι επτά διαιτητές θα μείνουν έξω! Άρα, θα είναι και υποψήφιοι προς αποχώρηση από τους νέους πίνακες.

Στο πρώτο γκρουπ μετείχαν οι Παπαπέτρου, Διαμαντόπουλος, Σκουλάς και οι Κουμπαράκης, Ζαχαριάδης από πλευράς διαιτητών. Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης για το δεύτερο γκρουπ θα διεξαχθεί το διάστημα 6-10 Μαΐου.

Το αργότερο μέχρι την Μ. Παρασκευή θα έχουν ενημερωθεί οι επόμενοι για να κλείσουν εισιτήρια. Ήδη μεταξύ των διαιτητών τα τηλέφωνα έχουν πάρει… φωτιά!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις