Αξίζει καλύτερες μέρες ο βολιώτικος αθλητισμός…

Της ΕΛΕΝΗΣ Απ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του ποδοσφαίρου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων της πόλης μας, αφού αφορά άμεσα τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου, τις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης μας, οι οποίες δικαιούνται βάσει της πορείας και της ιστορίας τους, τους να αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Β’ Εθνική.

Ο βολιώτικος αθλητισμός έχει βγάλει από τα σπλάχνα του Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και μεγάλες προσωπικότητες σε όλα τα αθλήματα. Εκτός από το ποδόσφαιρο, έχει γράψει και γράφει ιστορία σε ποδηλασία, κωπηλασία, μπάσκετ, συγχρονισμένη κολύμβηση, υδατοσφαίριση και σε τόσα ακόμη αθλήματα.

Μπορεί όμως να έχει την ανάλογη εξέλιξη και τα επόμενα χρόνια; Δικαιούται κάτι καλύτερο σε επίπεδο υποδομών, πολλές εκ των οποίων έχουν αφεθεί στο …έλεος, αρχής γενομένης από το ΕΑΚ του Βόλου που τείνει να μετατραπεί σε …κουφάρι, σε αντιπαράθεση βέβαια με το στάδιο της Νεάπολης όπου αγωνίζεται ο ξενόφερτος ΝΠΣ;

Ποιος είπε όχι στα λαμπάκια, τα φωτάκια και τα κυκλάμινα που δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας; Όμως, θα προτιμούσαμε να είναι με μέτρο και το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων, να μεταφέρονταν στη βελτίωση των αθλητικών μας υποδομών. Θα προτιμούσαμε να υπάρχει όραμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού του τόπου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Και που θα αναφέρονταν;

  • Στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών. Αυτό θα σήμαινε άμεσα μεγάλη οικονομία στα λειτουργικά έξοδα και καλύτερη απόδοση (καλά και τα λαμπάκια, αλλά η αγορά μιας «κουβέρτας» για την ανοικτή πισίνα του κολυμβητηρίου μας, θα έλυνε το πρόβλημα λειτουργίας της όλο το χρόνο.
  • Στην επαναφορά του Εκθεσιακού κέντρου ως αθλητική κυψέλη για τα χιλιάδες παιδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος. Αντί λοιπόν τα σωματεία να δίνουν «μάχες» για την εξασφάλιση ωρών προπόνησης, θα είχαν έναν ακόμη σύγχρονο αθλητικό χώρο να γυμναστούν οι αθλητές τους, το αύριο του ελληνικού αθλητισμού.
  • Σε μνημόνιο συνεργασίας με τα Ολυμπιακά Ακίνητα και μελέτη σκοπιμότητας για τη χρήση και αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού, που αποτελεί το μεγάλο «όπλο» του Πολεοδομικού μας συγκροτήματος
  • Στην αναβάθμιση όλων των σχολικών γυμναστηρίων και των ανοιχτών γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
  • Στη δημιουργία προσβασιμότητας σε όλους τους αθλητικούς χώρους και στη δημιουργία προγραμμάτων άθλησης για Άτομα με Αναπηρίες.
  • Στην αξιοποίηση όλων των αθλητικών παραγόντων των Σωματείων, μα και των εργαζόμενων αθλητικών στελεχών του Δήμου που πολλά από αυτά έχουν δυστυχώς παροπλιστεί…
  • Στη δημιουργία Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας όπου θα περιέχονται όλες οι μεγάλες αθλητικές στιγμές του βολιώτικου αθλητισμού, τόσο των μεγάλων ομάδων της πόλης μας του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου, όσο και των Ολυμπιονικών μας, των παγκόσμιων πρωταθλητών μας και όλων των μεγάλων σημαντικών γεγονότων και επιτυχιών του παρελθόντος.
  • Στη δημιουργία μνημονίου συνεργασίας με όλα τα αθλητικά σωματεία και στη χάραξη ισόνομης και δίκαιης πολιτικής για όλους. Το μοίρασμα τριχίλιαρων κατά το δοκούν, δεν επιφέρει την ανάπτυξη…
  • Στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού σε συνεργασία με σωματεία και συλλόγους.

Στο δια ταύτα λοιπόν; Λέμε ναι στα έργα ουσίας και όχι στον φθηνό εντυπωσιασμό. Λέμε ναι στην αξιοποίηση κατά πρώτον και κύριο λόγο στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό του τόπου μας, που έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορεί να μεγαλουργήσει (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).

Λέμε όχι στους αποκλεισμούς και στην επιλεκτική μεταχείριση. Λέμε όχι στην προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης με χείριστους τρόπους της αντίθετης γνώμης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ που ονειρευόμαστε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ του πολιτισμού, του αθλητισμού, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ της επόμενης μέρας λοιπόν…

*Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ είναι δημοσιογράφος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βόλου με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΙΑΣΟΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και τη Δημοτική κίνηση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις