Mόνο με… χαρακίρι το χάνει η Σίτι

Θα το χάσει μόνο αν «αυτοκτονήσει»… Την καθοριστική νίκη που έψαχνε για να βρεθεί μια ανάσα από τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (24/4) η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο εξ αναβολής ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν σαφώς ανώτερη μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», πήρε δίκαια το 11ο σερί τρίποντο και με 89 βαθμούς προσπέρασε εκ νέου τη Λίβερπουλ, που ακολουθεί στους 88, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι «πολίτες» θα παίξουν με Μπέρνλι εκτός, Λέστερ εντός και Μπράιτον εκτός, συνεπώς το πρωτάθλημα είναι στα πόδια τους, ορίζουν την τύχη τους και ρεαλιστικά το πιθανότερο είναι ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ το πάλεψαν όσο μπορούσαν, ωστόσο είναι δεδομένη η διαφορά κλάσης ανάμεσα στους δύο αντιπάλους και το 0-2 προέκυψε εντέλει φυσιολογικά.

Μια Γιουνάιτεντ που παραμένει 6η με 64 βαθμούς και είναι πολύ δύσκολο με την εικόνα της να ελπίζει πως θα κατορθώσει να βρει θέση στην τετράδα, ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα μέτρα της Σίτι το ματς, χωρίς όμως πολλές ευκαιρίες…

Το α’ ημίχρονο είχε καλό ρυθμό και με τη Σίτι, αναμενόμενα θα έλεγε κανείς, να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Πέραν πάντως της φάσης του 44′ που ο Ντε Χέα έκανε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Στέρλινγκ, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν απείλησαν σημαντικά τους γηπεδούχους, που ήταν ικανοποιητικοί ανασταλτικά και ναι μεν είχαν διάθεση για να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, πρακτικά ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο να ανησυχήσουν τον Έντερσον.

Ένα παιχνίδι στα μέτρα των «πολιτών», που ήταν φανερό ότι περίμεναν τη στιγμή τους για να φτάσουν στο 0-1, κάτι που δεν έμελε τελικά να συμβεί στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το πήρε άνετα…

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς στο β’ ημίχρονο και το κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες.

Πίεσαν από την αρχή και άνοιξαν το σκορ με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 54′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αγκουέρο σημάδεψε το δοκάρι.

Δευτερόλεπτα μετά, πάντως, έχασε μοναδική ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ ο Λίνγκαρντ, αλλά ήταν ολοφάνερο πως υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και το 0-2 ήταν ζήτημα χρόνου.

Το πέτυχε τελικά ο Σανέ στο 66′, κι ενώ ο Ντε Χέα έχει ευθύνη και στα δύο τέρματα που δέχθηκε, με το υπόλοιπο της αναμέτρησης να μην έχει κανένα ενδιαφέρον.

Δεν μπορούσαν να αντιδράσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φίλοι των γηπεδούχων αποχώρησαν από το «Ολντ Τράφορντ» λίγο μετά το 80′.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Σίτι αγκαλιά με το πρωτάθλημα και πραγματικά μοιάζει πολύ δύσκολο να της γλιστρήσει από τα χέρια της.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αντρέ Μάρινερ με βοηθούς τον Σκοτ Λέτζερ και τον Σάιμον Λονγκ.

Κίτρινες: 24′ Περέιρα, 89′ Σο – 10′ Κομπανί, 26′ Ζιντσένκο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Νταρμιάν (83′ Μαρσιάλ), Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Σο, Φρεντ, Περέιρα (72′ Λουκάκου), Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83′ Σάντσες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Κομπανί, Λαπόρτ, Γκουντογκάν (89′ Ντανίλο), Φερναντίνιο (51′ λ. τρ. Σανέ), Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγκουέρο (89′ Γκαμπριέλ Ζεζούς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις