To απόρρητο έγγραφο του Ανιέλι: Νέο Champions League με προβιβασμούς και υποβιβασμούς!

Σημαντικές αλλαγές στο Champions League, αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προαναγγέλει ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους και πρόεδρος της ECA, Αντρέα Ανιέλι, μέσω εγγράφου που διέρρευσε.

Tη δημιουργία ενός νέου Champions League που θα περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους των οχτώ ομάδων κι όχι οχτώ ομίλους των τεσσάρων, προτείνει ο μεγαλομέτοχος της Γιουβέντους και πρόεδρος της ECA στο έγγραφο που διέρρευσε προς τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης.

Αυτό βέβαια, εφόσον πραγματοποιηθεί, σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικές αλλαγές γενικότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μιας και θα μιλάμε για 14 αγωνιστικές στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Ο Αντρέα Ανιέλι κάλεσε τα 232 μέλη σε σύσκεψη για να συζητήσουν αυτή την πρόταση αλλά και γενικότερα τη δομή του ποδοσφαίρου από το 2024 και μετά.

«Ένα πανευρωπαϊκό σύστημα πρωταθλημάτων με συνέχεια και με ευκαιρία να εξελιχθεί από μέσα αλλά και την βελτιστοποίηση της κινητικότητας και του δυναμισμού στο ίδιο το σύστημα μέσα από μια προσεκτική εφαρμογή ανόδου και διαβάθμισης», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα μιλάει ανοικτά για συμβίωση της υπό δημιουργία ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας με τα εθνικά πρωταθλήματα και διεξαγωγή αγώνων των κυπέλλων Ευρώπης τα Σαββατοκύριακα με παράλληλη μεταφορά αγώνων για τα πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Βεβαίως η άποψη που επικρατεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν αποτελεί παρά προσπάθεια των κορυφαίων συλλόγων να ελέγξουν απόλυτα το Champions League ή να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη από την UEFA.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις