Χρυσή Μπάλα: Ο Μέσι και οι άλλοι

TOPSHOT - Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates scoring the opening goal during the Spanish league football match between Real Betis and FC Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville on March 17, 2019. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)JORGE GUERRERO/AFP/Getty Images ORIG FILE ID: AFP_1ER3C8

Η «Χρυσή Μπάλα» είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο που μπορεί να λάβει ένας ποδοσφαιριστής για τις επιδόσεις του σε ένα ημερολογιακό έτος.

Με τη χρονιά χρόνια λοιπόν να πλησιάζει στο τέλος της, καλό θα είναι να δούμε τους ποδοσφαιριστές, που αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν με τα όσα έχουν κάνει στο χορτάρι και αποτελούν τους πλησιέστερους στο να την κατακτήσουν.

Οι δυνατότερες υποψηφιότητες είναι σίγουρα τέσσερις αν και αξίζει να τονιστεί, ότι έχουμε να διανύσουμε και το μισό της επόμενης χρονιάς. Από αυτές ωστόσο, φαίνεται ότι προς το παρόν ο Λιονέλ Μέσι, βρίσκεται αρκετά μπροστά και δύσκολα θα κινδυνεύσει.

Λιονέλ Μέσι

O Λιονέλ Μέσι είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος για να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2019. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει κάνει ακόμα μία… διαστημική σεζόν με την Μπαρτσελόνα, έχοντας καταφέρει σε 44 μέχρι τώρα συμμετοχές, να σκοράρει 45 γκολ και να μοιράσει 22 ασίστ.

Ωστόσο ο 31χρονος επιθετικός δεν έχει μόνο τα γκολ και τις ασίστ για να τον κρίνουν. Όπως όλα δείχνουν η Μπαρτσελόνα θα διατηρήσει τα σκήπτρα της στην Ισπανία, αφού θέλει μόλις μία νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται ήδη στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στη Βαλένθια, όντας το μεγάλο φαβορί.

Φυσικά έχει οδηγήσει την ομάδα του και στους τέσσερις του Champions League, όπου στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί, σε ακόμα έναν τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αν ο Αργεντινός καταφέρει να κατακτήσει και αυτούς τους τίτλους, τότε πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του πάρει το βραβείο από τα χέρια.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε το καλοκαίρι να κάνει τη μεγάλη μεταγραφή στη Γιουβέντους και στα 34 του να αγωνιστεί σε ακόμα ένα πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την υπόσχεση να φέρει το Champions League πίσω στη «Γηραιά Κυρία».

Ωστόσο αν και η χρονιά του είναι άκρως ικανοποιητική, με 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 26 γκολ και 13 τελικές πάσες, τα πράγματα δεν ήρθαν τόσο ιδανικά.

Συγκεκριμένα ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ, σκόρπισε αρκετά τις ελπίδες του για ακόμα μία «Χρυσή Μπάλα», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον αποκλείσει από αυτή.

Σίγουρα με μοναδική κατάκτηση αυτή του πρωταθλήματος Ιταλίας, τα πράγματα δύσκολα θα αλλάξουν, ωστόσο θα υπάρχει και το μισό της επόμενης σεζόν προκειμένου να αποφασιστεί τελικώς αν ο Κριστιάνο μπορεί να κατακτήσει το έκτο του βραβείο «Ballon d’Or».

Κιλιάν Εμπαπέ

Αναμφίβολα ο Κιλιάν Εμπαπέ στο μέλλον θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα αφού αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ο νεαρός Γάλλος όντας μόλις 20 ετών έχει μπροστά του μία τεράστια καριέρα, που αν όλα πάνε καλά θα είναι πραγματικά μοναδική.

Ωστόσο και τη φετινή χρονιά ο Εμπαπέ είναι σημείο αναφοράς για την επίθεση και τη δημιουργία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Συγκεκριμένα έχει καταφέρει να σκοράρει 36 γκολ και να μοιράσει 17 ασίστ, σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας.

Σίγουρα ο αποκλεισμός του Champions League από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ένα σοκ, αλλά η χρονιά που κάνει παραμένει αναμφίβολα εξαιρετική.

Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να πείσει αυτούς που αποφασίζουν, ότι είναι φέτος καλύτερος από τον Λιονέλ Μέσι που είναι το μεγάλο φαβορί.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος αμυντικός στον πλανήτη. Η Λίβερπουλ έκανε εξαιρετική δουλειά επιλέγοντας τον και εκείνος την έχει δικαιώσει απόλυτα.

Συγκεκριμένα από τότε ο Ολλανδός φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων», έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά, σε μία άμυνα που σίγουρα ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας.

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα πέντε φορές, ενώ έχει καταφέρει να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του με τέσσερις ασίστ, κάτι που δείχνει ότι έχει συμμετοχή και στο επιθετικό κομμάτι.

Το σίγουρο είναι ότι αν καταφέρει να κατακτήσει την Premier League και το Champions League, θα μπορούμε σίγουρα να τον θεωρούμε ως ένα από τα φαβορί, για να γίνει ο πρώτος αμυντικός που θα πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» μετά τον Φάμπιο Καναβάρο το 2006.

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις