Καλή εμπρός, δουλειά πίσω / Νίκη – ΑΕΛ 1-2

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το αγωνιστικό μέρος του φιλικού (ο Θεός να το κάνει) αγώνα μεταξύ Νίκης και ΑΕΛ καθώς τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν πριν την έναρξη αμαύρωσαν το χαρακτήρα του.

Το ρεπορτάζ των όσων συνέβησαν πριν τον αγώνα μπορείτε να τα διαβάστε εδώ: Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό (photos)

Το τελικό 1-2 υπέρ της ΑΕΛ αδικεί τους κυανόλευκους που στάθηκαν ως ίσοι προς ίσους απέναντι σε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να πάρουν ένα παιχνίδι με μία προσωπική τους ενέργεια.

Με Χοτζάλι το 0-1

Μουδιασμένες ξεκίνησαν μπήκαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να ελέγξει τη μεσαία γραμμή αλλά τη Νίκη να είναι πιο ουσιαστική και επικίνδυνη στις επιθέσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν από τον Μέτσε στο 4’ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας των βυσσινί. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με τον Τσιμπάμπα να παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό των γηπεδούχων και να καταλήγει σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους βυσσινί.

Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 27’ όταν ο Χοτζάλι πήρε την μπάλα από δεξιά και αφού ξεπέρασε τρεις αμυντικούς της Νίκης, κεραυνοβόλησε τον Σταυράκη από πλάγια θέση στέλντοντας την μπάλα στη δεξιά του γωνία. Πριν οι γηπεδούχοι συνέλθουν από την ψυχρολουσία, ο Χοτζάλι απείλησε και με δεύτερο τέρμα έξι λεπτά αργότερα με το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αντίδραση χωρίς ουσία

Η Νίκη πήρε τα ηνία του αγώνα από το 35ο λεπτό ως το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 37’ ο Κρεββατάς σε ρόλο εξτρέμ έβγαλε ωραία σέντρα στην καρδιά της λαρισαϊκής άμυνας, με τους βυσσινί να διώχνουν με υπερένταση σε κόρνερ. Στα δύο αλλεπάλληλα κόρνερ των κυανολεύκων η εστία των φιλοξενούμενων έμεινε ανέπαφη παρά την προσπάθεια τόσο του Κανελλόπουλου, όσο και του Κρεββατά. Η τελευταία ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ανήκε και πάλι στη Νίκη, με τον Μέτσε να σεντράρει και τον Ξενοδόχωφ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Κανελλόπουλου που περίμενε σε θέση βολής.

Ροντέο το 2ο ημίχρονο

Με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον επιθετικό τομέα και χαλαρώνοντας στην άμυνα ήταν επόμενο να δημιουργηθούν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, δύο εξ αυτών να καταλήγουν σε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματά της. Ο Ουρτάδο έγινε αποδέκτης της μπάλας σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ εξουδετέρωσε ο Σταυράκης. Στο 50’ ήταν η σειρά του Τσιμπάμπα να απειλήσει με το 0-2, όμως και πάλι ο Σταυράκης είχε αντίθετη γνώμη. Τέσσερα λεπτά αργότερα νικητής της μονομαχίας Τσιμπάμπα – Σταυράκης, για ακόμη μία φορά, αναδείχθηκε ο πορτιέρο της Νίκης.

Αζίζ και 1-1

Κι ενώ η ΑΕΛ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο 2ο σαρανταπεντάλεπτο, η Νίκη ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ. Ο Αζίζ, που είχε περάσει αλλαγή στο 54’, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, γράφοντας εύκολα το 1-1 για την ομάδα του.

Οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών μετά το 65ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι, με τη Νίκη να έχει καλύτερα πατήματα, να δημιουργεί οργανωμένες επιθέσεις και ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως η ΑΕΛ βρήκε κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και κατάφερε να πετύχει το γκολ που έκρινε και τον τελικό νικητή της αναμέτρησης στο 79’ με σκόρερ τον Μαρουκάκη.

Η Νίκη στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε έναν αντίπαλο που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Ειδικά επιθετικά η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη αρχίζει και βγάζει αυτοματισμούς που θα τη βοηθήσουν να διασπά πολυπρόσωπες άμυνες. Αμυντικά όμως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που η άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη στους αντιπάλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου: Σταυράκης (73’ Παπουρτζής), Κεμάλι (65’ Γεωργιάδης), Παπαδόπουλος (65’ Πασκούλεφ), Καρατάσιος (65’ Ευθυμίου), Ναουμίδης (65’ Αντζούρης), Ιβανίδης (65’ Γκίκας), Μπαλαράμπε (54’ Αζίζ), Μέτσε (65’ Βέργος), Κανελλόπουλος (57’ Κόλα), Ταουσιάνης (65’ Αποστολίδης, Κρεββατάς (65’ Κανταρτζής).

ΑΕΛ: Ξενοδόχωφ (46’ Καβουσάκης), Βέρτζος (64’ Μανακούσιος), Γιοβάνοβιτς (71’ Σουλιώτης), Νικολακάκης (46’ Μασούρας), Κοντοχρήστος (46’ Μονιάκης), Αναστασόπουλος (62’ Λαμπρόπουλος), Μπανούσης (71’ Χάμος), Ναγιάρ, Τσιμπάμπα (62’ Μαρουκάκης), Χοτζάλι (46’ Ροβύθης), Ουρτάδο (54’ Μπουντόπουλος)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις